Kanađanin piše: Na koje načine najbolje naljutiti Hrvata

smiley-angry_00361734

Evo nekoliko zanimljivih podataka o Hrvatskoj. Ukoliko je namjeravate posjetiti i provesti neko vrijeme s domaćim ljudima, donosim vam nekoliko načina na koje možete razljutiti Hrvate. Ne zauzimam nikakve strane i stavove, samo navodim neke stvari koje mogu naljutiti Hrvate. Budite sigurni da ne želite naljutiti Hrvata!

Tako je svoj blog pod nazivom Frank about Croatia započeo jedan Kanađanin.

Ne zovite ih Balkancima:
Ponovno kažem, ne zauzimam nikakve strane ovdje o tome je li Hrvatska na Balkanu ili nije. Samo kažem da, ukoliko posjećujete Hrvatsku, nemojte ni pokušati reći svom hrvatskom domaćinu da je njegova zemlja na Balkanu. Upustit ćete se u dugu raspravu kako hrvatska zemljopisno dijelom pripada Balkanu, ali povijesno i kulturološki nema veze s ostalima zemljama Balkana. Ukoliko vam nije do svađe – sigurno nećete koristiti ovu tezu u Hrvatskoj

Ako zemlju nazivate Jugoslavijom:
Dobro, Hrvatska je bila dio Jugoslavije. I tu ste možda u pravu. Ali, prošle su 23 godine od raspada Jugoslavije pa je možda vrijeme da prestanete koristiti taj naziv. Dobro će vam doći.

Ako domovinski rat nazovete građanskim ratom: To nije građanski rat. Prijeđite preko toga.

Ako izjavite da su ćevapi nacionalno jelo: Ok, možda je to najpopularnije jelo u Hrvatskoj i ukoliko niste vegetarijanac, sigurno će vam se svidjeti. Hrvati vole ćevape, turisti još više. No, to nije nacionalno jelo. Ukoliko ih upitate, objasnit će vam kako su ćevapi iz Bosne.

Ako im nastavite puniti čašu:
Kao zahvalni prijatelji popit će je do kraja. I naravno, opit će se. U Hrvatskoj, boca je na stolu i svi piju koliko im to odgovara.

Ako kažete da su hrvatski i srpski  jezik isti:
Ako ste stranac, ne pomišljajte uspoređivati hrvatski i srpski jezik, ili reći da su isti. Kao što ne biste mogli reći da je norveški isti kao i švedski, objašnjava Kanađanin.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …