Javni natječaj za izbor maskote Europskih sveučilišnih igara 2016

NATJECAJ-01

Iako je prošlo 27 godina od održavanja zagrebačke Univerzijade, mnogima je i danas u pozitivnom sjećanju ostala popularna maskota „Zagi“. S novim Igrama dolazi i nova maskota. Uoči održavanja Europskih sveučilišnih igara koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci otvoren je javni natječaj u kojemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani. Natječajem će se tako odabrati izgled i karakter maskote nadolazećih Igara, koje će se održati pod motom „Srce vjeruje, um ostvaruje“.

Pokretanjem javnog natječaja, koji je za prijave otvoren do 1. studenog 2014. godine, cilj je odabir i izrada službene maskote ESI 2016. – najvećeg više-sportskog događanja u povijesti Hrvatske koje će okupiti preko 5000 studenata sportaša s preko 350 sveučilišta iz svih krajeva Europe, koji će se natjecati u čak 21 sportu.

Uz veliku simboličnu vrijednost, sam natječaj je i nagradnog karaktera pa će tako prva tri rada biti i financijski nagrađena. Prvonagrađeni će, uz osobnu zadovoljštinu, dobiti i nagradu u iznosu 10.000,00 kuna. Posebno je zanimljivo što će posljednju riječ u završnom izboru maskote imati upravo građani. Nakon prvog kruga natjecanja i primitka svih prijava do 1. studenog, deveteročlani stručni žiri izabrat će tri najbolja rješenja. Izabrana rješenja bit će predstavljena javnosti, a pobjednika će glasovanjem putem internet stranice Igara imati priliku izabrati svi građani.

Također, osnovni vizualni i verbalni identitet loga Europskih sveučilišnih igara 2016 možete vidjeti na sljedećem linku: vizualni i verbalni identitet

VIŠE INFORMACIJA POTRAŽITE OVDJE!

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …