Hijene Ga nisu dirale: Predstavljanje knjige u Zagrebu

hijeneganisudirale

Hercegovački ‘enfant terrible’ Dalibor Milas predstavit će svoju prvu knjigu ‘Hijene Ga nisu dirale27. travnja 2015. u Napretkovu kulturnom centru (Bogovićeva 1/I) u Zagrebu s početkom u 19.30 sati.

‘Hijene Ga nisu dirale’ zbirka je eseja i promišljanja o Bogu, čovjeku i fenomenima koji još uvijek ‘provociraju’ društvo.
A Milas, kojeg Hercegovci od milja zovu Dado, stručnjak je u ‘provokaciji’.

Po dolasku u Mostar Dado je okupio grupu mladih u udrugu ‘Minores’ i izašao na ulicu beskućnicima i siromašnima dijeliti hranu. Na susretima za mlade koje je vodio u crkvi sv. Petra i Pavla okupljalo se po 500-tinjak mladih koji su s njim dijelili vjeru u bolju budućnost BiH. No za bolju budućnost potrebni su ljudi koji vide dalje od svoje dobrobiti, a Dado je upro prstom u one koji to sustavno već 20 godina odbijaju učiniti – u vladajuće političare. Šutnja je najveći grijeh današnjice, a Dado nije jedan od onih koji šute.

Uslijedili su brojni pritisci, od njega se ogradila i hercegovačka franjevačka provincija, pa je Dado napustio svoj Mostar, ali samo kako bi se u njega jednom vratio. Upravo na njegovim ulicama, s beskućnicima i zaboravljenima, Dado vidi svoje poslanje.
Tijekom protekle godine koja je za ovog karizmatičnog svećenika bila neočekivano burna, nastala je knjiga ‘Hijene Ga nisu dirale’.

Ona ne nudi gotove odgovore i recepte, nego i pitanja koja nukaju čitatelje da se i sami ‘pohrvaju’ sa stranicama na kojima autor preispituje vlastite sumnje, svakodnevno se okrećući prema Vječnom.

U prvom dijelu knjige ‘Hijene Ga nisu dirale’ Dado progovara o Bogu: otvara pitanja samog pojma Boga i božanstva, ateizma i mitologije, Isusa i svega onoga što je u evanđeljima zapisano o njemu.

U drugome poglavlju iz svoje perspektive progovara o čovjeku i općenito o ljudima: o fenomenima koji još uvijek ‘provociraju’ društvo ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u cijeloj regiji.

Na predstavljanju će uz autora o knjizi govoriti dr. sc. Dolores Grmača, dr. sc. Nino Raspudić i urednik Ivan Penavić. Novac od prodaje knjige ide udruzi ‘Minores’ te je namijenjen za skrb o beskućnicima i siromašnim Mostarcima.

S veseljem Vas očekujemo na druženju 27. travnja 2015. u Napretkovu kulturnom centru (Bogovićeva 1/I) u Zagrebu s početkom u 19.30 sati.

Knjige će se moći kupiti po cijeni od 50 kuna te 40 kuna za studente.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …