FOTO: esava.info na 64. Hanžekovićevom memorijalu

hanzekovicmemorijal.jpg

Na Mladosti je jučer održan 64. po redu Hanžekovićev Memorijal za koji je akreditirana i naša ekipa s portala esava.info. Sjajnu atletsku predstavu pratila je kiša koja je padala cijeli dan te tako natjecateljima otežala ostvarivanje najboljeg rezultata. Konkurencija je i ove godine bila jaka: Uz domaće visačice Anu Šimić i Blanku Vlašić te bacačicu Sandru Perković, gledatelji su s nestrpljenjem iščekivali nastupe Asafe Powella na 100m te nastup europskog prvaka Sergeia Shubenka na memorijalnoj utrci ”Boris Hanžeković” na 110m s preponama.

Sandra Perković je očekivano slavila u bacanju kugle s hicem od 65 metara. Sandra je imala poseban motiv na ovom natjecanju nakon što je preminuo njezin bivši trener Ivan Ivančić.

Bacala sam i mislila večeras na svog bivšeg trenera, preminuloga Ivana Ivančića, i mislim da bi i on bio zadovoljan mojim hicem u ovako groznim uvjetima”, kazala je nakon pobjede na Hanžeku. “Kada sam vidjela da nisam prva, rekla sam samoj sebi – Sandra u svom si gradu i nema bolje od tebe. Uvjeti su bili užasni, bilo je tako hladno i bojala sam se kako će sve ispasti. Zadovoljna sam pobjedničkim hicem, drago mi je što sam pobijedila i zbog Ivančića, nedvojbeno najboljeg svjetskog bacačkog trenera”, kazala je naša proslavljena sportašica.

hanzekovicmemorijal100mprepone.jpg

U skoku u vis pobijedila je Ana Šimić, ispred Blanke Vlašić s preskočenih 193cm iz prvog pokušaja. U tradicionalnoj utrci na 110m s preponama za muške, očekivano je slavio Rus Sergei Shubenko. Kruna večeri bila je i posljednja disciplina koja je na rasporedu bila u 20:55. 100m za muškarce uz jednu od zvijezda meetinga – Asafu Powella. Iako je slovio kao jedan od glavnih favorita, u fotofinišu je pobijedio njegov sunarodnjak Bailey Cole s 10.07, koji je bio brži za tek nekoliko tisućinki.

hanzekovicmemorijal100m.jpg

Organizacijski gledano, Zagreb Meeting je i ove godine bio na najvišem nivou s mnogo jakih imena. Uz inovacije poput bacanja kugle uz zagrebačke fontane te lijep ambijent na Mladosti, sportaši su se od Zagreba oprostili na Player’s partyu koji se održao u Clubu Roko. Nadamo se da će i sljedeće godine Hanžek privući velika imena te da će vremenske prilike ići u korist organizatora, ali i gledatelja.

FOTO: esava.info

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …