FlappyBird: Hit igrica koja izluđuje korisnike

8d56d2a029cd0eab69ea2447f4119109

Nedavno se na App Storeu pojavila besplatna igra za mobilne uređaje Flappy Bird koja je, čini se, jako teška, no unatoč tome i vrlo popularna iako izaziva ljutnju i bijes kod velikog broja korisnika pa tako i u nas u Hrvatskoj.

Autor igre je vijetnamski developer Dong Nguyen, koji za The Verge je otkrio kako Flappy Bird u prosjeku zarađuje 50.000 dolara na dan na unutarnjim reklamama. Aplikacija je do sada preuzeta gotovo 50 milijuna puta, a na App Storeu je prikupila više od 47.000 recenzija.

I dok mnogi developeri mjesecima rade na zaraznim naslovima, Nguyen je svoj hit napravio u nekoliko noći nakon dolaska sa stalnog posla. Igricu ”krase” jednostavnost i gotovo zaostala grafika, ali je težina očito ključni faktor zbog kojih mnogi vise na njoj.

– Flappy Bird je tako popularan jer je drugačiji od današnjih igara za mobilne uređaje i jako je dobar za natjecanje s drugima. Ljudi u istoj učionici mogu lako igrati i natjecati se jer je igru jednostavno naučiti, ali trebate vještinu za visok rezultat – rekao je Nguyen.

Na Facebooku su se već pojavile i grupe ”kukanja” na težinu ove igrice, a mnogi ponosno objavljuju svoje najbolje rezultate.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …