Čiji je dan danas?

marinarados

Već  sam jednom pisala o paradoksu koji se javlja kod single cura za Valentinovo. Dan zaljubljenih je u našem svijetu  postao dan ‘usidjelica’ koje planiraju kako će se večeras dostojanstveno napiti s prijateljicom, i na kraju večeri, u praznom krevetu zabiti nos u jastuk.

Za esava.info piše : Marina Radoš

Dva puta sam bila u sretnoj vezi za Valentinovo.

Jedan od njih mi je kupio plišanog medu i crvenu ružu, a do kraja dana smo bili nasmrt posvađani zbog mjesta našeg valentinovskog izlaska.

Drugi  je poslao cvijeće (prvenstvo taman bilo počelo) i otišao spavati u deset sati. Sutra dan smo bili nasmrt posvađani jer je karantena važnija od dana sretno zaljubljenih parova.

Par godina sam ‘bojkotirala’ Valentinovo  i slavila ga s društvom.

Zadnjih godina pokušavam riješiti fenomen Valentinova u svojoj glavi, odbijem poneki poziv da čitam svoju poeziju zaljubljenim parovima  i pozive na dejt nekog klinca koji Valentinovo smatra odličnim datumom da započnemo vezu.

Čiji je ovo dan?

Je li ovo dan ljudi koji su u braku, koji su u vezama, koji su ljubavnici koji se kriju od javnosti ili je dan svih nas koji nekoga potajice volimo?

Sretno Valentinovo curama koje će večeras dobiti buket crvenih ruža od frajera koji će je prevariti čim sutra proglase fajrunt u Pink Pantheru.

Sretno Valentinovo ženama koje će danas primiti ružu iz ruke koja se u obliku pleske ili triske pojavljuje na njezinom licu na dnevnoj bazi.

Sretno Valentinovo  Olji koja će otvoriti vrata svom mužu u tri ujutro, dok on sa  svog kaputa skida tanke plave vlasi kose.

Sretno Valentinovo Tanji, koja će strpljivo čekati svog ljubavnika da stavi djecu na spavanje i suprugu na stand by.

Sretno Valentinovo Jadranki, koja će od tri do pet bdjeti nad bolesničkom posteljom svoga muža zaboravljajući koji je danas dan.

Sretno Valentinovo Marku, koji moli Anu od Valentinova do Valentinova da mu oprosti.

Sretno Valentinovo Matei, koja moli samu sebe od Valentinova do Valentinova da baci zajedničke fotografije sa studentskog putovanja u Beograd.

Sretno Valentinovo Daci, koja danas neće  dobiti ni ružu. Tako je to kad banka čestita Dan zaljubljenih.

Sretno Valentinovo Josipi, koja se neće sjetiti koji je danas dan, jer i ona i muž već tri mjeseca ne spavaju nadajući se novom bubregu za svoju desetogodišnju kćer.

Sretno Valentinovo Tamari, koja će danas dobiti sve što želi, i zaspati pored čovjeka kojeg već godinama ne voli, sanjajući ono što je napustila zbog poklona.

Sretno Valentinovo Draženu, koji je danima birao poklon za djevojku koja u snu šapće neko tuđe ime.

Sretno Valentinovo Mariji, koja je uzalud kupila tange i korzet, jer je Davor večeras treća smjena.

Sretno Valentinovo Dragani koja će danas morati objaviti starcima da je trudna, a tek je prva godina faksa.

Sretno Valentinovo i Višnji, koja već tri godine na Valentinovo nije dobila crvenu ružu, a u pet popodne svakog 14.2.  nosi bijele ruže na Masline.

Ako je danas dan sretnih parova, tko će ga se sjetiti?

Danas je dan zaljubljenih.

Dan svih nas koji nekoga ili nešto volimo. Nekoga ili nešto sanjamo.

Sretno Valentinovo i tebi Martina.

Marina Radoš/esava.info

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …