Četiri savjeta koja će olakšati svakodnevni život

6143222_orig

Zanimljive stvari se mogu pronaći na internetu, a koje posebno mogu biti korisne za nas stanare u studentskim domovima. Izdvojili smo 4 simpatična trika koja će vam sigurno biti od koristi:

YouTube i YouRepeat

Oduvijek ste imali želju pustiti pjesmu na Youtube na repeat? I to je moguće! Jednostavno zamijenite ”tube” dio u linku videa sa ”repeat” i uživajte.

Žlica preko lonca

Kuhate tjesteninu i često vam se događa da voda iskipi na štednjak? Stavite žlicu preko lonca. Jednostavno. Žlica će “razbiti” mjehure nastale prilikom ključanja i na taj način spriječiti prelijevanje preko ruba lonca zbog ključanja. Tada ćete imati dovoljno vremena da lonac uklonite sa štednjaka ili smanjite jačinu kako biste mogli nastaviti kuhati ono što ste naumili. Zbog izloženosti pari, drvena žlica mogla bi se brzo iskriviti pa nemojte koristiti neku za koju ne želite da se tako ošteti.

Pokvarena jaja

Ne znate jesu li jaja u vašem frižideru još uvijek valjana, a datumu na ambalaži baš i ne vjerujete? Stavite ih u posudu s vodom. Svježa jaja će potonuti na dno i biće okrenuta na bok, nešto starija jaja će takođe potonuti na dno ali će dno posude dodirivati s jednim od vrhova,a pokvarena jaja će plutati na površini.

CTRL+SHIFT

Ako utipkate ctrl+shift+t – otvorit će vam se posljednji prozor koji ste zatvorili, a ako utipkate ctrl+shift+n – otvorit će vam se incognito prozor.

 

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …