Znakovi da je razgovor za posao prošao dobro

6a00d8341c761a53ef0120a6330c43970b

Nakon razgovora za posao osjećate olakšanje („Uf, i to je prošlo!“), ali i nedoumicu: jeste li ostavili dobar dojam? Po nekim znakovima to možete brzo ustanoviti.

Nakon razgovora za posao prisjećate se svih pitanja koja su vam postavljena i odgovora koje ste dali. Kad se dojmovi slegnu uočavate neke detalje koji vam daju naslutiti je li razgovor prošao dobro ili ne, ali mala pomoć u analizi nije na odmet

Ako ste tijekom razgovora za posao uočili neke od ovih znakova, velika je vjerojatnost da je razgovor prošao dobro, prenosi portal moj-posao.net. Možete biti zadovoljni:

1) Najavili su vam kada će se točno javiti s povratnom informacijom

Ovo nije ključan dokaz, ali je dobar pokazatelj i zvuči bolje od „Javit ćemo vam se.“ Ako kažu „Javit ćemo vam se u ponedjeljak ujutro.“ to obično znači da su već donijeli odluku. Možda nisu odabrali vas, ali barem ćete znati na čemu ste.

2) Razgovarali ste o temama koje nadilaze sam opis vašeg (potencijalnog) posla

Dobar razgovor za posao je onaj u kojem kandiat s lakoćom odgovori na sva pitanja, jasno istakne svoje kvalitete, a zatim kreće razgovor o tome kakav bi bio njegov konkretan doprinos tvrtki i poslu za koji se prijavio.

Posao dobivate u trenutku kada sugovornike uspijete uvjeriti da će njihova tvrtka profitirati zapošljavanjem vas jer ćete u poslovanje unijeti inovacije koje bi ih mogle ugodno iznenaditi.

3) Intervju je potrajao dulje od planiranog
Logično, što dulje razgovaraju s vama veća je šansa da su zainteresirani za vas.

4) Raspravljate o osobnim stvarima

Ovo je možda najbolji pokazatelj koliko ste im se svidjeli. Razgovor za posao uglavnom se svodi na analizu nečije osobnosti, vještine i kvalifikacije. Ako intervju uspijete ‘odmaknuti’ od ovih tema, čavrljate, šalite se – to je odličan znak!

5) Sugovornik vam povjerava probleme koje su imali s bivšim zaposlenikom

Ovo je znak da su u vama prepoznali nekog tko će posao raditi bolje od prethodnika. Ako vas sugovornik uspoređuje s bivšim zaposlenikom i pritom ističe vaše prednosti znači da ste se dobro ‘izreklamirali’.

6) Kreiranje zajedničkih poslovnih planova

Ovo je najbolji mogući način za završetak intervjua! Ako ste razgovor usmjerili na teme koje se izravno tiču obavljanja i unaprijeđenja posla, to znači da ste uspješno nadogradili svoju ‘reklamu’ i da je vaš sugovornik gotovo siguran ‘kupac’!
„Jedva čekam da se bacimo na taj zadatak. Mislite li da bi nam mogli pomoći i u ovom većem projektu?“ – to je ono što želite čuti na razgovoru za posao!

MojPosao.net – Znakovi da je razgovor za posao prošao dobro http://www.moj-posao.net/Savjet/70914/Znakovi-da-je-razgovor-za-posao-prosao-dobro/44/#ixzz2vgBf34vi

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …