ZET uvodi novi način kupovanja karata: Nema više švercanja?

Kontrolori

Građani svako malo otkriju novi način na koji varaju kontrolore ZET-a pa su tako u posljednje vrijeme putnici koji bi kupili tramvajsku kartu, istu objavili na Facebooku ili Twitteru, pa je jednu kartu koristilo više putnika. No ZET je odlučio do sljedećeg mjeseca uvesti novi model naplate prijevoza, M-prijevoz, kojim bi trebali stati na kraj švercanju, prenosi Večernji list.
Vrijednosna karta s PIN-om umjesto ‘ZG’

ZET mjesečno od kupnje karata SMS-om zaradi oko dva milijuna kuna, jer putnici preko mobitela u mjesec dana kupe preko 200 tisuća karata.

– Svjesni smo sve modernijih zloupotreba sustava, no zadržavamo mogućnost kupnje karte putem SMS-a iz dva razloga: komfort putnika koji taj servis koriste odgovorno, a drugo je znatan broj prodanih karata, izjavio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić za Večernji list.

Od sljedećeg mjeseca svaki će putnik dobiti vrijednosnu kartu s PIN-om te se više pri slanju poruke neće utipkavati ‘ZG’ nego jedinstveni broj sa spomenute karte. – Nakon što se pošalje broj s kartice, korisnik će se za ulaska u vozilo i registrirati svojom karticom na postojećim uređajima. Kontrolor tako ubuduće neće pregledavati mobitel, već PIN s vrijednosne karte, objasnio je Jurić.

PIN će vjerojatno biti besplatan

Još se ne zna gdje će se karta s PIN-om moći preuzeti niti su određeni detalji oko cijene, no postoji velika mogućnost da će biti besplatna. Jurić je također istaknuo kako se novi princip neće uvesti odmah, nego će postojati prijelazno razdoblje kad će se karte moći kupiti i SMS-om i putem usluge M-prijevoza.

Službeni početak M-prijevoza može se očekivati čim prođe testni period i ako se pokažu dobri rezultati. Cijene prijevoznih karata će, pak, ostati iste, to jest 10 kuna na kiosku, 12 kuna putem SMS-a ili M-prijevoza te 15 kuna ako se karta kupi u tramvaju ili autobusu.

izvor: srednja.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …