ZET-ovci treniraju strogoću na studentima

zet_kontrola

Zadnjih par mjeseci su putnici izbacivali kontrolore, kontrolori šamarali putnike, a u istom tonu su tonu protekli i zadnji dani te su zabilježena čak dva fizička obračuna djelatnika ZET-a s putnicima. 

Kontrolorka je u tramvaju iz čista mira, bez prethodne komunikacije, šutnula studenticu, a vozač autobusa se hrvao sa starijim gospodinom na livadi pokraj stanice u Grižanskoj ulici.

Putnik napao ZET-ova vozača

Posebnu je larmu digao slučaj ZET-ovca ‘hrvača’. On i stariji gospodin su se fizički sukobili pred očima građana koji su ih pokušavali smiriti, ali kao što to obično kod nas biva, nisu ih fizički razdvajali.

Dvojac, iako u klinču, čak je stizao malo i raspravljati sa prolaznicima za vrijeme obračuna. Nije poznat ni ishod ni motiv tučnjave, ali on je i onako manje bitan. S obzirom na to da su građani ovaj ‘alanfordovski’ događaj dokumentirali fotoaparatima i mobitelima slike su dospjele i u medije, a i do čelnika ZET-a.

– Slučaj je zaprimljen te ga je preuzela policija. Vozač je na bolovanju, a prema izvješću on je taj koji je napadnut tijekom radnog vremena te nema potrebe za internom istragom. Svako nasilničko ponašanje osuđujemo, kazao je za 24 sata glasnogovornik ZET-aTomislav Jurić.

Šutnula studenticu

Problema u ZET-ovim tramvajima imala je i studentica Maja Rundek. Nju je naime bez pravog razloga, 28. veljače, nogom udarila kontrolorka. Prema tvrdnjama 22-godišnje studentice, nasilna zaposlenica ZET-a s njom nije ranije komunicirala. Napad je po svemu sudeći motiviran činjenicom da djevojka nije dovoljno brzo izlazila iz tramvaja pa ju je dotična odlučila pogurati – nogom.

Navodno je službenica već od ranije poznata po agresivnom ponašanju, ali nikada nije zabilježen ispad ovog razmjera. Zbog ovog se ZET ispričao napadnutoj Maji Rundek, a kontrolorka je pod istragom te će po svemu sudeći dobiti otkaz, tvrde nadležni.

izvor: srednja.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …