Završen seminar ”Technology, water you thinking about?“

EBEC-tim

Uspješno je završio još jedan u nizu projekata studentske udruge BEST Zagreb. Ovaj put se radilo o stručnom seminaru pod nazivom „Technology, water you thinking about?“, koji je započeo 31. svibnja 2013. dolaskom 22 stranih studenata iz Europe u Zagreb, željnih novih znanja i prijatelja.

Prvi vikend u Hrvatskoj proveli su u predivnoj Istri istažujući gradove Poreč i Vrsar, uživajući u domaćoj hrani te sudjelujući u početničkom tečaju ronjenja u Fran’s reef klubu.

Seminar je 3. lipnja u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu svečano otvorio novoizabrani gradonačelnik Milan Bandić  koji je uvelike pomogao u ostvarenju projekta.

Isti dan započeo je i akademski dio o tehnologiji vode i tehnološkim procesima njene obrade. Uz strane studente predavanjima je prisustvovalo i 7 studenata s našeg Sveučilišta. Predavanja su držali: prof.dr.sc. Marin Matošić – Prehrambeno – biotehnološki fakultet, prof.dr.sc. Slaven Dobrović, dipl.ing. – Fakultet strojarstva i brodogranje, prof. dr. sc. Davor Ljubas – Fakultet strojarstva i brodogradnje, prof.dr.sc. Hrvoje Juretić, dipl. ing. – Fakultet strojarstva i brodogradnje i prof.dr.sc. Vladimir Stilinović – Prirodslovno-matematički fakultet (kemija),  stručnjaci u ovom području. Sudionici su mnogo naučili te pokazali svoje znanje na završnom ispitu koji su svi položili. Za svoj trud su dobili 1 ECTS bod koji mogu potvrditi na vlastitom sveučilištu.

BEST-ovi seminari, uz akademski dio, veliku važnost pridodaju upoznavanju različitosti među kulturama i međuljudskim odnosima. Sretni smo što možemo reći da su nakon 10 dana stvorena nova prijateljstva koje povezuju mlade ljude iz 15 zemalja u Europi.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnoloških i tehničkih fakulteta s 95 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …