ZagrebDox traži volontere!

zagrebdox2013

Volonterski posao zahtijeva predanost, a donosi neprocjenjivo iskustvo rada na festivalu, mogućnost gledanja odličnih dokumentaraca i još štošta. Prijave za volontere otvorene su do 14. veljače 2014.

Ukoliko imate interes, volju ili želju za sudjelovanjem na 10. ZagrebDoxu (23. veljače do 2. ožujka 2014), javite se bez obzira na iskustvo.

Kratko pismo motivacije, osobne podatke (ime i prezime, godinu rođenja, zanimanje, kontakt telefon i mail adresu) i okvirni raspored slobodnog vremena (zbog rasporeda volontiranja) potrebno je poslati na e-mail volonteri@zagrebdox.net do 14. veljače 2014.

Odabrani volonteri primit će pismenu obavijest najkasnije do 16. veljače 2014.

ZagrebDox je međunarodni festival dokumentarnog filma koji se održava svake godine krajem veljače odnosno početkom ožujka u Zagrebu. Festival je osnovan 2005. godine s ciljem da se gledateljima i stručnjacima pruži uvid u recentnu dokumentarističku produkciju, potakne nacionalna dokumentarna proizvodnja kao i da se ojača međunarodna te regionalna suradnja na polju koprodukcija.

Programska orijentacija ZagrebDoxa organiziranje je specijaliziranog festivala koji prikazuje najbolje kreativne dokumentarne filmove čija imaginativna forma i odabir tema čine ovaj Festival jedinstvenim u Hrvatskoj i u Europi.

Natjecateljski program festivala podijeljen je na međunarodnu i regionalnu konkurenciju. U natjecateljskom programu međunarodne konkurencije prikazuju se najbolji svjetski autorski i kreativni dokumentarni filmovi snimljeni i producirani u posljednjih godinu dana s naglaskom na sve ono što je novo, hrabro, pomaknuto i neustrašivo u svijetu dokumentarnog filma.

Program regionalne konkurencije čine filmovi iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Hrvatske, Italije, Madžarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije. ZagrebDox stavlja poseban naglasak na regionalni program što ga čini dodatno privlačnim za sve one koji se na jednom mjestu žele upoznati s recentnom regionalnom produkcijom.

Osim natjecateljskih, ZagrebDox ima i niz nenatjecateljskih programa – retrospektiva, filmova fokusiranih na pojedine teme, žanrove, tehnike i estetike.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …