Zagrebački studenti nisu bolesni!

stop

Reakcija na clanak objavljen u Vecernjem listu 31. sijecnja 2012. godine pod naslovom „Depresija, seks, alkohol i droga muce zagrebacke studente“.


Naime, iz ovog clanka neupućeni citatelj jedino što može išcitati je to da su zagrebacki studenti – studenti Sveucilišta u Zagrebu depresivni, psihicki nestabilni, ovisnici o raznoraznim opijatima te lako povodljivi. Također, nameće se zakljucak da su takvi problemi kod studenata prouzrokovani boravkom u studentskim domovima. Ovim putem želimo naglasiti da su 99% zagrebackih studenata i studenata koji stanuju u studentskim domovima zdravi, pošteni i marljivi studenti koji ispunjavaju svoje obaveze, a naši domovi su uredni i cisti (iako dio domova vapi za obnovom), naši domovi su inkubatori u kojima se rađaju vrsni znanstvenici, umjetnici, lijecnici…u našim domovima se rađa budućnost Hrvatske. 

Također, potpuna je neistina izjava g. Mate Pavkovića da Centar za pomoć studentima Studentskog centra godišnje posjeti oko pet stotina studenta, sigurni smo da ta brojka na godišnjoj razini ne prelazi deset (10) studenata i ovim putem se pitamo za opravdanost postojanja takvog Centra koji zapošljava deset djelatnika. U ovo smo se uvjerili sami više puta, a takve informacije imamo i od djelatnika samog Centra.

Ne poricemo da i među studentima ima problema, ali ne želimo da se svi studenti zbog pojedinacnih slucajeva stavljaju u isti koš. Svima kojima treba pomoć pokušavamo pomoći i pomažemo; svi studenti mogu nam se obratiti u svakom trenutku i njihov domski odbor, studentski pravobranitelj i studentski zbor sve će uciniti da im pomognu.

Nadamo se da ćete objaviti ovaj demanti te koristimo priliku pozvati sve hrvatske medije da više pažnje posvete studentima, njihovima uspjesima u Hrvatskoj i inozemstvu, radu studentskih udruga, humanitarnom djelovanju naših studenata, itd.
Upravo su studenti oni zbog kojih možemo reći da Hrvatsku ceka svijetla budućnost.

Predsjednik Studentskog zbora Sveucilišta u Zagrebu Danko Relić, v.r.

Predsjednik Domskog odobra „S.D Stjepan Radić“ Branimir Milardović, v.r.

Predsjednik Domskog odobra „S.D. Cvjetno naselje“ Stipe Tolić, v.r.


Portal esava.info u potpunosti podržava reakciju predsjednika Studentskog zbora u Zagrebu te predsjednika domskih odbora na Savi i Cvjetnom!

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …