Zagrebački studenti u samom vrhu po igranju video igrica u Hrvatskoj

Najviše-se-igraju-nezaposleni-i-studenti-muškarci-nešto-više-od-žena-02

Najnovija analiza Tvornice istraživanja i portala Racunalo.com donosi još jednu zanimljivu činjenicu –žene u Hrvatskoj igraju video igre gotovo kao i muškarci!

Tvornica istraživanja je izašla sa zanimljivom analizom koju vrijedi pročitati. Njih je jednostavno zanimao jedan podatak – koliko godišnje igramo video igre? Iz te analize za oko nam je zapeo jedan podatak koji možda i razbija famu o video igračima. Naime, nije teško zaključiti kako se najviše igraju studenti i nezaposleni, no onaj drugi podatak nas je “bocnuo”.

Vjerojatno i većina vas koji ovo čitate mislite kako su muškarci dominantni igrači, odnosno kako muška populacija igra video igre nekoliko puta više od žena. Ne sumnjamo kako vam na pamet padaju igre poput FPS-a (pucačina u prvom licu), trkaćih i sportskih igara i tu je definitivno muška dominacija. No, zaboravili ste da se uz one “hardcore gamere” puno brže razvija zajednica koju možemo nazvati “casual gamers” gdje vjerujemo žene dominiraju.

Najviše-se-igraju-nezaposleni-i-studenti-muškarci-nešto-više-od-žena-03

Koje igre igraju? Nećete vjerovati, ali i one igraju MMORPG-ove (masovne multiplayere), mozgalice/slagalice, simulacije (Simsi su simulacija), strategije. Dok se muški više vole natjecati, uništavati i razbijati, žene su suptilnije i više vole “stvarati”, rješavati probleme i pronalaziti najbolja rješenja. Nisu im strane niti hardcore pucačine, no tu je ipak dominantan muški svijet.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …