Zagrebački studenti u borbi za sigurniju budućnost

559883_575295772518342_1643871982_n2

Zagrebački studenti koji su dijelom međunarodne studentske organizacije ESTIEM prošlog su tjedna bili domaćini još jednog uspješnog međunarodnog/regionalnog projekta Balkan ReCOM.

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Managemet) je jedina studentska organizacija koja povezuje studente, ali i institucije diljem Europe na području industrijskog inženjerstva i menadžmenta te predstavlja više od 50 000 studenata kroz 72 lokalne grupe iz 28 europskih zemalja. Ciljevi su joj povezivanje i unapređivanje odnosa između studenata kroz različite međunarodne projekte kao što su razmjene, seminari, radionice te “Case study” natjecanja.

ESTIEM lokalna grupa Zagreb (SIIM) osnovana je 2009. godine sa svrhom promicanja industrijskog inženjerstva i menadžmenta u Hrvatskoj, poticanja suradnje među studentima kroz izvannastavne aktivnosti, rad na projektima udruge i organizirane posjete poduzećima. Od osnutka ESTIEM LG Zagreb do danas, njezini članovi bili su organizatori brojnih uspješnih projekata u Zagrebu te sudionici raznih projekata diljem Europe.

Početkom akademske godine 2013/2014 ESTIEM LG Zagreb je okrenuo novu stranicu u svom vijeku postojanja. U udrugu su pristupili novi članovi, a izmijenjena je i cijela uprava koju sada čine: Karlo Tomašić (predsjednik), Marjam De Marco (local responsible), Marko Todtling (human responsible), Tomislav Horvat (public relations), Igor Mičić (tajnik).

Nova uprava bila je zadužena za organizaciju međunarodnog regionalnog projekta ReCoM (“Regional Coordination Meeting”) koji se održavao u Zagrebu od 3. do 7.10. 2013. “Balkan ReCOM” je projekt namijenjen predstavnicima lokalnih grupa ESTIEM-a balkanske regije u svrhu razmjene iskustava, rješavanja aktualnih problema te razmatranja mogućnosti suradnje.

Ove je godine 29 predstavnika lokalnih grupa iz Beograda, Novog Sada, Kranja, Sofije, Bukurešta, Skopja, kao i gosta iz Beča i Ankare prisustvovalo raznim predavanjima i radionicama na prostoru Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Teme ovogodišnjih predavanja bile su: regrutacija i motivacija, team building, organizacija ESTIEM projekata, project managment i promocija lokalne grupe.

7. 10. 2013. nova je uprava zajedno sa ostalim članovima uspješno završila svoj prvi projekt u ovoj akademskoj godini, te ambiciozno počinje s pripremama za sljedeći, trudeći se ne zanemariti svoje studentske obaveze.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …