Winamp odlazi, Tamagotchi se vraća!

tamagochj

Winamp.com i pripadajući web servisi neće biti dostupni nakon 20. prosinca 2013. Istovremeno, Winamp više neće biti moguće preuzeti na računala. Molimo vas da preuzmete posljednju verziju programa prije spomenutog datuma. (…) Hvala vam što se podržavali Winamp zajednicu više od 15 godina.

Tim riječima je na službenoj Winamp stranici najavljen odlazak jednog od najvećih media playera u povijesti. Nešto starije studentske generacije, ali i ove novije će se sjetiti kako su se često mijenjali skinovi i tražili najbolji i najljepši. Međutim, u AOL kompaniji očito nešto nije štimalo. Unatoč godišnjim prihodima od nekih 6 milijuna dolara i višemilijunskoj populaciji koja ga koristi, Winamp u povijest najvjerojatnije odlazi zbog lošeg upravljanja kompanije AOL te pojave sve bolje i žešće konkurencije na ovom tržištu.

I dok jedan gigant odlazi, drugi ponovno kuca na vrata. Japanski Tamagotchi se nakon gotovo 15 godina izbivanja vraća na tržišta, najvjerojatnije uoči Božića. Proizvođač Bandai, koji je između 1996. i 1999. prodao gotovo 40 milijuna primjeraka, nadogradio je popularnog ljubimca te će se sada moći voditi briga o 24 ljubimca koji mogu i komunicirati s drugim Tamagotchijima u neposrednoj blizini. Cijena – oko 150 kuna.

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …