U kinu “Forum” projekcija dokumentarca “War Dance” – [ulaz besplatan]

war-dance

Večeras u 18:30 nastavlja se u kinu Forum filmski tjedan udruge “Alimenta”, a večeras imamo priliku gledati film “War Dance”. Iako su termini početka projekcija trebali biti u 17:00, zbog tehničkih poteškoća sve projekcije filmskog tjedna počinju 18:30 sati. Ulaz je besplatan!

“War Dance” globalno je zapažen i nagrađivan dokumentarac, jedan od pet nominiranih za ovogodišnjeg Oscara, “War Dance” izabaran je za najbolji film ovogodišnjeg ZagrebDox festivala na kojemu je dobio nagradu Veliki Pečat.

Supružnici Sean Fine i Andrea Nix Fine dokumentiraju emotivnu sagu o djeci iz Ugande čiji su životi razoreni ratom. Produkt 20-godišnjeg bješnjenja rata između vlade i pobunjeničke vojske je 200 tisuća djece bez roditelja te premještanje 90 posto članova miroljubivog plemena Acholi s obiteljskih farmi u izbjeglički kamp.

U dramatičnoj priči, tuga i bol dobivaju individualno lice u obliku troje djece. Monstruozne priče o prekinutom djetinjstvu i svjedočanstvima stradanja prepričavaju 14-godišnja Nancy čiji je otac zaklan u dvorištu, a majka je zakapala njegove dijelove, Rose i Dominic koji se samo povremeno otvori i otkrije dio strahota koje je proživio.

“War/Dance” predstavlja spajanje dviju kontradikcija – rata i plesa. Osnovna škola izbjegličkog kampa putuje u glavni grad na godišnji festival glazbe i plesa kako bi se natjecala s još 20 tisuća škola. Predanost djece je dirljiva, a umjetnost je jedino što im dopušta da opet budu djeca, makar na samo nekoliko dana. Nancy pleše 500 godina star bwda ples njenog plemena, Rose pjeva u zboru, a Dominic je nadareni svirač rasklimanog, ručno izrađenog ksilofona kojeg nosi svugdje sa sobom sanjajući o tome da njegovo ime bude poznato diljem Ugande.

Svoj dolazak možete potvrditi na službenom facebook događaju https://www.facebook.com/events/258594770952237/?ref=22

(esava.info)

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …