Valladolid i Sankt Peterburg u Zagrebu

Od 5. do 12. studenog u organizaciji studentske udruge BEST Zagreb odvijat će se razmjena studenata iz Valladolida i Sankt Peterburga. Osim međusobnog upoznavanja kultura i običaja, studenti tehničkog i tehnološkog usmjerenja iz čak triju različitih zemalja imat će priliku udružiti snage i pokazati svoje vještine kroz radionice na temu bionike koje će se održavati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. U sklopu ove kulturne razmjene bit će organizirana predavanja te tribine na kojima će se obraditi problematika zaposlenja i položaja mladih inženjera u Europi.

Kulturna razmjena započela je u Valladolidu sredinom kolovoza, početkom listopada nastavila se u Sankt Peterburgu, a zaokružit će se u Zagrebu. Iako će se većina radionica i aktivnosti odvijati u Zagrebu, 25 studenata iz Španjolske i Rusije imat će priliku kroz dvodnevni posjet Hrvatskom zagorju upoznati znamenite hrvatske dvorce i muzeje, kao i jedinstvene prirodne ljepote.

Ovim projektom učvršćuju se akademske i kulturološke spone među zemljama sudionicama kroz zanimljive teme bitne za buduće inženjere u Europi, kao i svijetu.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, podružnica međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja visoko motivirane studente s preko 90 tehničkih i tehnoloških sveučilišta Europe. Cilj je uključivanje studenata u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …