Upis na studij znači početak karijere

Iskoristite sve prednosti stjecanja prakse tijekom studija i pratite tržište rada kad birate fakultet, poruka je s nedavno završene 16. Smotre Sveucilišta u Zagrebu. Odabrati fakultet koji će odrediti vaš život nije lako, no uz najveću smotru sveucilišta u Hrvatskoj, budući studenti mogli su na licu mjesta vidjeti što ih ceka. U tri dana Smotru je posjetilo oko petnaest tisuća posjetitelja.

Iskoristite svaku priliku za rad i ucenje tijekom faksa

„Upis na studij = pocetak karijere“ bila je tema tribine koja je okupila neke od vodećih strucnjaka tržišta rada i obrazovanja. Iako je većina istaknula kako je važno studirati ono što te doista zanima, za brži pronalazak posla, istice Saša Matijašević, voditelj EduCentra, korisno je prouciti tržište rada.

„Iskoristite svaku priliku za volontiranje, rad i stjecanje iskustva bez obzira na kojem ste fakultetu. Takve mogućnosti cesto su besplatne, a osigurat će vam dodatnu prednost pri zapošljavanju u odnosu na ostale kandidate, rekao je Matijašević.
Pri odluci o upisu studija, mladim posjetiteljima pomagali su predstavnici EduCentra uz aplikaciju „Usporedi fakultete“ . Cijena školarine, potreban prosjek ocjena ili općeniti interes studenata za svaki pojedini visokoškolski smjer u Hrvatskoj samo su neke odrednice iz aplikacije „Usporedi fakultete“ koju su isprobali brojni posjetitelji.

Nagradu za ukupni dojam na Smotri dobio Filozofski fakultet

Među stotinjak fakulteta i ostalih obrazovnih institucija iz Hrvatske, Slovenije i Šangaja, nagradu za ukupni dojam ostvario je Filozofski fakultet, a priznanja je osvojilo još sedam fakulteta Zagrebackog Sveucilišta.
U kategoriji promotivnog filma priznanje je dobio Fakultet politickih znanosti dok su za izložbeni prostor nagrađeni Tekstilno-tehnološki fakultet, Filozofski fakultet i Biološki odsjek Prirodoslovno-matematickog fakulteta.
Za originalnost i predstavljanje na Smotri nagrađeni su Graficki fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Fakultet prometnih znanosti, dok je za najcjelovitije informacije o studijskom programu nagrađen Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.


izvor: www.educentar.net

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …