U Zagrebu održano Europsko sveučilišno prvenstvo u debati

hnk_interijer-700x439

Na Europskom sveučilišnom prvenstvu u debati, održanom u Zagrebu, prvo mjesto u kategoriji engleskog kao drugog jezika pripalo je studentima iz Beograda, priopćili su organizatori. U finalu, u kojem su sudjelovali i studenti rumunjskog Sveučilišta Babes-Bolyai iz Cluj-Napoce, Lunda u Švedskoj i Berlina, nagrada za najbolje govornike pripala je članovima beogradskog tima Stefanu Siridžanskom i Heleni Ivanov, objavili su inozmeni debatni portali.

U kategoriji natjecatelja engleskog kao meternjeg jezika (Open finals) pobijedlili su studenti iz Sheffielda Adam Hawksbee i Matthew Willmore, a finalisti su bili još studenti iz Oxforda, Cambridgea i Edinburgha.

Ovodišnje debatno prvenstvo počelo je u Zagrebu 18. kolovoza, okupilo je oko 660 sudionika sa 187 europskih sveučilišta i drugih visokoobrazovnih institucija.

Ove godine su nas predstavljali studenti iz Rijeke koji, nažalost, nisu prošli preliminarne runde. Hrvatski debatanti inače slove za jedne od boljih u svijetu, ali za Hrvate je ove godine naglasak bio na organizaciji prvenstva, a ne na samoj debati.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …