U Njemačkoj milijun slobodnih radnih mjesta!

Dok u Europskoj uniji dosta zemalja muku muci s nezaposlenošću, a i Hrvatska, koja bi slijedeće godine trebala postati nova clanica EU, svakog dana broji se sve više ljudi koji ostaju bez posla, njemacko gospodarstvo cvate. Poslodavci u Njemackoj trenutno traže radnike za oko milijun slobodnih radnih mjesta!

Institut iz Nürnberga napominje da u Njemackoj trenutno ima tri milijuna nezaposlenih te milijun slobodnih radnih mjesta, što je najbolji omjer u posljednjih dvadesetak godina. Što se tice nezaposlenih, njihove kvalifikacije nažalost ne ispunjavaju sve ono što traže poslodavci.

Najviše slobodnih radnih mjesta, cak 120 tisuća, je u metalurgiji i elektroindustriji. Oko 70 tisuća slobodnih radnih mjesta je u zdravstvu, traže se njegovatelji, medicinske sestre, farmaceuti. Njemackoj, između ostalog, nedostaje i 40 tisuća informatickih strucnjaka i programera, 35 tisuća građevinara, 30 tisuća kuhara i hotelijerskog osoblja, isto toliko radnika u sektoru trgovine, 25 tisuća vozaca teretnih vozila… Osim toga, u Njemackoj trenutno radi gotovo milijun zaposlenih na određeno vrijeme, a traži se još 50 tisuća radnika!


izvor: jasam.hr

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …