Tri tjedna kasnije: Studentski prosvjedi će se ipak održati!

945840_637753566255883_1746552084_n

Kako je dogovoreno na sinoćnjem sastanku, studentski prosvjed za studentski standard će se ipak održati! Kao inicijatori slove studenti okupljeni oko imena ‘Studenti nisu smokve‘.

Novim pravilnikom o studentskoj prehrani cijena menija veća je za 2 kune i deset lipa, a smanjio se i iznos državnih subvencija za studentske obroke. Smanjenim subvencijama na prehranu studentima ministarstvo planira uštedjeti 10 do 15 % ukupnog iznosa koji se troši na prehranu. Taj novac koji bi se uštedio dobili bi siromašni studenti kroz stipendije. Takav je plan.

Gotovo tri tjedna nakon poskupljenja, studenti su se odlučili na takav potez. Vjerojatno je ovaj prosvjed došao tri tjedna kasno. Mnogi su već ‘ohladili’ i pomirili s trenutnim cijenama. Bezuspješne akcije kao npr. ‘Dajte nam kolače‘ koje su inicirane u ‘žiži’ nezadovoljstva, također nisu dobro popraćenje.

Prosvjed koji se najavljuje bio bi ‘informativnog’ karaktera, a obilježit će se paljenjem svijeće u S.D. Stjepan Radić čime se Ministarstvu želi dati do znanja da studentima nije svejedno te da se i dalje ne slažu s odlukom MZOŠ-a. Pitanje je koliki će efekt imati ovaj mirni prosvjed s obzirom da su razmišljanja o kolokvijama i izlascima davno potisnule cijene u drugi plan. No, bolje išta nego ništa.

Točan datum prosvjeda utvrdit će se naknadno.

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …