Tko će zamijeniti Bjeliša? Otpao dekan Ekonomskog fakulteta!

lazibatboras

Sveučilište u Zagrebu bi početkom naredne akademske godine trebalo dobiti novog rektora. Nakon Alekse Bjeliša, koji je ovu dužnost obnašao posljednjih 8 godina, vrijeme je došlo za novog čovjeka na čelu zagrebačkog sveučilišta.

Iako će dužnost rektora preuzeti tek u prvim mjesecima akademske 2014./2015. godine, novu čelnu osobu saznat ćemo možda čak i u travnju nakon što se predstave potencijalni kandidati.

Na društveno-humanističkom području su se borila dva kandidata, i to Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta te Tonći Lazibat, dekan Ekonomskog fakulteta. S nekoliko glasova razlike je pobijedio Damir Boras te u utrku za rektora ulazi kao jedan od najizglednijih kandidata.

6220e2bc03e9a2a734ef2b3ced775fab

Kako doznajemo iz bliskih izvora, osim njega, kao glavni konkurenti navode se dekan FER-a, Nedjeljko Perić koji se natječe ispred tehničkog vijeća te prorektorica Blaženka Divjak. Konačan odgovor bi trebali saznati u travnju.

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …