,,Tjedan mozga” u Hrvatskoj

mozak

Hrvatski neuroznanstvenici i ove godine, koja je proglašena Europskom godinom mozga, sudjeluju u inicijativi organizacije The Dana Alliance for Brain Initiatives za popularizaciju ne samo znanja o funkcijama mozga nego i neuroznanosti. Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week provodi se u Hrvatskoj već 13. godinu u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga.

Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu iHrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a), i ove su godine od 10. do 16. ožujka 2014. glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj.

U organizaciji im se pridružuju Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (Razred za medicinske znanosti), medicinski fakulteti u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima. Istodobno se očekuju aktivnosti u sveučilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u mnogim drugim hrvatskim gradovima.

U obilježavanju Tjedna mozga pridružit će im se medicinski fakulteti i sveučilišne klinike u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, kao i mnoge udruge, škole i javne ustanove. Svih ovih godina cilj je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …