Svečano otvoren App Start Contest 2014.

appstartcontest

Svečano otvorenje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu označilo je početak još jednog App Start Contesta sa sloganom Lansiraj svoj startup!

Ovogodišnji App Start Contest u organizaciji udruge eSTUDENT nastavlja višegodišnju tradiciju povezivanja najatraktivnijih poslodavaca hrvatske ICT industrije s proaktivnim studentima. Ovogodišnji partneri projekta su Vipnet,  Infobip, Troido  Android Consulting, Nanobit, Pet minuta, iSTUDIO i Omega Software.

Na predavanju su studenti imali priliku vidjeti videoprezentacije svih partnera koji su im ukazali na prednosti sudjelovanja i mogućnosti koje se pružaju najboljima. Uz to je prošlogodišnji pobjednik, Sven Kapuđija, podijelio svoja iskustva, a posebnu prezentaciju održali su predstavnici Vipnet­a, Platinum partnera App Start Contesta, u kojoj su predstavili svoj zadatak naslova Alat  za poboljšanje prodajnog doživljajao kojem više informacije možete pronaći ovdje. Najbolje rješenje za zadani problem Vip će nagraditi novčanom nagradom od 10.000 kn.

7537_10151935210308004_823480189_n

Studentima su se s kratkim motivacijskim govorima obratili još i prof. dr. sc. Davor Petrinović, prodekan za nastavu na FER­-u, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu, Petra Podobnik, predsjednica udruge eSTUDENT, i Antonija Perić,ovogodišnja voditeljica natjecanja. Svi su se jednoglasno složili da je IT industrija, posebice izrada mobilnih aplikacija, dosad najbrže rastuća industrija, a ASC odlična prilika za sve studente da se u nju aktivno uključe.

Na predavanju su ukratko objašnjena pravila i kriteriji natjecanja, koje u cijelosti možete pročitati ovdje, te glavne nagrade koje iznose:

  • Prvo mjesto:    20.000 kn
  • Drugo mjesto:  13.000 kn
  • Treće mjesto:     7.000 kn

Glavnim nagradama pridodane su posebne nagrade za najbolji dizajn u iznosu od 2.000 kn te nagrada za najbolju prezentaciju rješenja u iznosu od 1.000 kn.

Pozivaju se svi zainteresirani studenti, te oni koji još nemaju tim a žele se prijaviti, da se za sve dodatne informacije obrate na asc@estudent.hr  te da prate sve aktivnosti App Start Contesta na Facebooku.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …