Svečano obilježen Dan Sveučilišta u Zagrebu

91ed6251ee

U ponedjeljak 11. studenoga 2013. svečano je obilježen Dan Sveučilišta u Zagrebu. Nakon što je sveučilišno izaslanstvo u 9 sati na groblju Mirogoju položilo vijence i odalo počast preminulim profesorima i studentima, u auli Rektorata u 11 sati održala se svečana sjednica Senata.

Program svečane sjednice započeo je pozdravnim govorima visokih uzvanika, nakon čega se nazočnima obratio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš izlaganjem Sveučilište u Zagrebu na početku 345. akademske godine.

RTEmagicC_Predsjednik_-_govor.jpg RTEmagicC_Rektor_-_govor.jpg

Svečanoj sjednici nazočio je predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović, pomoć‡nica ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić‡, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić‡, predsjednik Rektorskog zbora i rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri, rektori hrvatskih sveučilišta, članovi Sveučilišnog savjeta, dekani sastavnica te drugi visoki uzvanici i gosti.

RTEmagicC_Dies_-_uzvanici.jpg RTEmagicC_Dies_-_senat.jpg

Na svečanoj sjednici 12 profesora Sveučilišta u Zagrebu primilo je počasno zvanje i titulu professor emeritus te su dodijeljene nagrade Fran Bošnjaković i Andrija Mohorovičić za 2013. godinu. Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš dodijelio je i posebna priznanja studentima, profesorima i suradnicima Sveučilišta.

Na svečanoj sjednici 12 profesora Sveučilišta u Zagrebu primilo je počasno zvanje i titulu professor emeritus, a u njihovo ime zahvalila je profesorica Hildegard Auf Franić s Arhitektonskoga fakulteta istaknuvši da je to priznanje za dobitnike gotovo adekvatno nagradi za životno djelo.

Nagradu “Fran Bošnjaković” za 2013. primio je redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Zdenko Kovačić za istaknute znanstvene rezultate – unaprjeđenje i razvitak sustava automatskog upravljanja, fleksibilne automatizacije i robotike, prijenos znanja i stručni odgoj studenata i mladih stručnjaka te za javnu djelatnost i promicanje imena fakulteta i Sveučilišta u zemlji i inozemstvu.

Laureat nagrade “Andrija Mohorovičić” za 2013. je redoviti profesor Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta akademik Marko Tadić za ostvarene znanstvene rezultate promicanje znanstvene discipline i struke te prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti – matematike.

Posebna priznanja primili su i najbolji studenti, ovaj put ‘u znaku’ inovativnosti i kreativosti, te profesori i suradnici zagrebačkoga Sveučilišta.

Foto: unizg.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …