Svečana promocija novih 219 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

drsc4

U nedjelju 28. rujna 2014. u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu rektor prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš promovirat će novih 219 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Popis pristupnika svečanoj promociji (.pdf)

U skladu s protokolom, kandidati će biti odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, te će od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskog narodnog kazališta doći u povorci, zbog čega će u razdoblju između 11.20 i 11.35 sati kratkotrajno biti obustavljen promet na sjevernoj strani Trga maršala Tita. Prema zgradi Hrvatskoga narodnog kazališta desetak minuta kasnije kretat će se povorka prorektora i dekana predvođena rektorom. U razdoblju kretanja povorke rektora, prorektora i dekana također će kratkotrajno biti obustavljen promet.

Svečanost promocije započet će intoniranjem himne, nakon čega će se novim doktorima znanosti, njihovim obiteljima te ostalim uzvanicima i gostima obratiti rektor. Nakon što kandidati izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti, promovirani kandidati prebacit će kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Uslijedit će uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanost će završiti intoniranjem akademske himne Gaudeamus igitur.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …