Suprotno od ZET-a: Ovako se to radi u Dubrovniku

libertas-17102013-625libertasdubrovnik

Budući da ne nailazimo često na priče koje su pohvalne za vozače u javnom prijevozu, jedna je čitateljica DuLista odlučila ispričati svoju i na taj način zahvaliti vozaču Libertasa u Dubrovniku.

Prenosimo je u cijelosti:

“U zadnje vrijeme često čitamo pokude na vozače Libertasovih autobusa, evo ja bih htjela ovim putem ispričati nešto što me duboko dirnulo i to podijeliti s vama.

U današnje vrijeme, kad svi nekamo žurimo, nestrpljivi smo, neljubazni, nervozni, našla se jedna plemenita duša, točnije jedan vozač, ‘ajmo reći srednjih godina, koji je svojim plemenitim činom dirnuo ne samo mene nego sve nas koji smo bili u tom autobusu. Autobus je krenuo s Pila i kod pošte na Pilama na obilježenom pješačkom prijelazu jedan jako stari gospodin sa štakom u ruci mahao je u nadi da će mu se autobus zaustaviti, ne samo kako bi on prešao preko ceste nego da se i poveze jednu stanicu, točnije do stare bolnice. Ugledavši tog gospodina vozač je zaustavio autobus, izašao iz njega te pomogao gospodinu koji se puževim korakom kretao preko ceste. Potom mu je ‘spustio’ autobus da mu skalin bude niži kako bi gospodin može lakše ući. Cijelo to vrijeme držao ga je pod ruku i strpljivo mu pomagao. Došavši do doma umirovljenika, zaustavio je autobus uhvatio gospodina pod ruku i dok su drugi nestrpljivo već pomalo pravili kolonu i pomogao mu prijeći cestu. Svojim činom pokazao je ništa drugo nego ogromnu ljubav. Smatram da takve ljude treba javno pohvaliti”.

foto: Libertas Dubrovnik

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …