Study in Denmark – novi projekt mobilnosti mladih omogućava studiranje u Danskoj

Untitled-8

Projekt koji je već zaživio u Mađarskoj i omogućio približno 500 studenata da nastave svoje visoko obrazovanje u Danskoj, na 13 fakulteta u 20 gradova, napokon je stigao i u Hrvatsku. Od početka 2015. godine svi hrvatski srednjoškolci, kao i studenti mogu odabrati Dansku za nastavak svoga školovanja. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, a svi su studijski programi besplatni.

Preddiplomski studijski programi se nude iz sljedećih područja:  Građevina, ekonomija, strojarstvo, prirodoslovne znanosti, tehnologije u medicini i farmaciji, humanističke znanosti, IT, menadžment i primarno obrazovanje.

Na diplomskoj se razini nudi pregršt specijaliziranih programa, o kojima više možete saznati ovdje!

Prijaviti se mogu svi zainteresirani za preddiplomski i diplomski studij, pri čemu je prvi korak kontaktiranje jedne od koordinatorica projekta u Hrvatskoj. Koordinatorice učenicima i studentima pomažu odabrati odgovarajući studijski program, provode ih kroz postupak prijave na fakultete, testiraju znanje engleskoga jezika (Oxford Placement Test) te im odgovaranju na sva dodatna pitanja i pomažu u potrazi za studenstim poslom i smještajem.

Evelin, studentica koja je nastavila školovanje u Danskoj, svoje iskustvo opisuje ovako: Početak mog novog života ovdje bio je neočekivano lagan. Mislim da je razlog tomu najvećim dijelom to što sam znala točno što me očekuje i to što su svi uključeni u projekt otpočetka pomagali. Sistem u Danskoj je takav da nemamo puno predavanja i trebamo sami organizirati vrijeme za ispunjavanje svojih zadataka, što meni odgovara. Uvijek imamo neke dodatne zadaće i zadatke koje možemo, ali i ne moramo ispuniti. Srećom, ljudi su oko mene vrlo motivirani, što i mene potiče na rad. Osim toga, dobro je što uvijek imamo mogućnost pitati što nas zanima i podijeliti ideje.

Rok prijave za akademsku godinu 2015./2016. je 15.ožujka, s tim da pojedini fakulteti uvažavaju i kasnije prijave. Sve važne informacije potražite i ovdje! Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail adresu: studyindenmark.zagreb@gmail.com.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …