Studentski zbor Geodetskog fakulteta donirao 10 računala u akciji “1000 kompjutera za Vukovar”

vukovar_donacija

Geodetski fakultet je organizirao humanitarnu akciju – donaciju računala za Vukovarsku inicijativu “1000 kompjutera za Vukovar”. Informatička sekcija Studentskog zbora je pripremila i isporučila u Vukovar deset starijih ispravnih uredskih računala neposredno pred Božić 2013. godine.

Inače, pilot provedbom projekta informatizacije tijekom dosadašnjeg perioda, 200-njak osoba je došlo u posjed informatičke opreme, te niz civilnih inicijativa.

Ministarstvo financija odlučilo je donirati 200 komada polovnih kompjutera, a u E-gradu imaju potvrde i drugih institucija RH koje će im po otpisu doniraju informatičku opremu.

Kako je riječ o polovnoj opremi koja se može kvalitetno dovesti u uporabnu funkciju pojačavanjem memorije, a vukovarska sredstava za isto su nedostatna, upriličili su ovu akciju u kojoj su tražili pomoć od šire zajednice. Za rekonfiguraciju 1 PC im je potrebno oko 100 kuna, što ukupno za 200 kompjutera iznosi oko 20.000 kuna. S obzirom na visoke troškove, pomoć je svakako došla u pravo vrijeme.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …