Studentski prosvjedi u Kairu – 44 privedenih

news-2013-Novembar-neredi_egipat_aA1_478377862

Tijekom demonstracija studenata kairskog Sveučilišta Al-Azhar u Egiptu, došlo je do nemira između prosvjednika i sigurnosnih snaga, javlja Anadolu Agency (AA).

Dan je na Sveučilištu tekao mirno dok se nisu okupili pripadnici sigurnosnih snaga u cilju rastjerivanja prosvjednika koji prosvjeduju protiv državnog udara izvedenog 3. srpnja u Egiptu.

Do nemira je došlo kada su sigurnosne snage bacile suzavac kako bi rastjerale grupu studenata. Napetost između studenata i pripadnika sigurnosnih snaga je trajala oko sat vremena. Tvrdi se da su sigurnosne snage intervenirale jer su neki od prosvjednika pokušali preskočiti zid i ući u prostor kampusa.

Studenti od početka nove akademske godine u rujnu ne prestaju s prosvjedima koji su više puta prerastali u sukobe sa snagama reda.

Prošlog mjeseca 12-orici studenata sveučilišta u istočnom dijelu Kaira izrečene su novčane kazne i po 17 godina zatvora zbog sudjelovanja u prosvjedima i sukobima u kampusu.

Od državnog udara u Egiptu, diljem zemlje traju prosvjedi, a od početka akademske školske godine traju i prosvjedi studenata u ovoj zemlji. Studenti Sveučilištaa Al-Azhar od 28. prosinca bojkotiraju i ispite koji su u tijeku, a za vrijeme protekla tri dana privedene su 44 osobe, od kojih je 15 studentica.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …