Studentski centar: Ravnatelj je doveo do 100 milijuna kuna duga

Prema saznanjima Radnickog vijeća, dug Studentskog centra približio se svoti od sto milijuna kuna. Radnicko vijeće SC-a u Zagrebu uvjereno je da gospodin Niko Vidović, ravnatelj SC-a, snosi punu odgovornost za stanje u kojem se SC danas nalazi, stoji u dopisu spomenutog vijeća koji su proslijedili Upravnom vijeću te postavili na oglasne ploce Studentskog centra.


Time su i objelodanjena nagađanja o raspadu Studentskog centra kojem je Niko Vidović ravnatelj posljednjih osam godina. Upravo njega okupljeni radnici direktno optužuju za katastrofalan saldo i loše stanje u toj ustanovi.

Dodaju i da su u više navrata upozoravali na rizican, avanturisticki i ekonomski nelogican nacin poslovanja.

– Odavno smo govorili da Radnicko vijeće, unatoc obvezama iz Zakona o radu, ne dobiva izvješća o poslovanju, a ona koja smo, pak, i dobili bila su površna – kažu clanovi Radnickog vijeća.

Otvoreno zamjeraju i što nikad unatoc, kako tvrde, jasnim zahtjevima, nisu na uvid dobili rezultate provedene revizije. Nisu dobili, unatoc zakonskoj obvezi, ni izvješće o poslovanju za prošlu godinu jer, kako kažu, ravnatelj Vidović je izvješće o poslovanju u sklopu Sveucilišta u Zagrebu proglasio “poslovnom tajnom”.

– Ravnatelj je mogao izbjeći kaos da je priznao da SC ima problema s održavanjem sustava i financiranjem tekuće likvidnosti. On je napuhivao izvješća o poslovanju stavljajući na prihodovnu stranu i ono što se neće prihodovati u stvarnosti – kažu iz Radnickog vijeća. Ocekuju da ravnatelj podnese ostavku, a sugeriraju i umirovljenje po sili zakona.


izvor: vecernji.hr

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …