Studentski centar Mostar: Sportašima besplatno, a planira se gradnja dvorane i bazena

studentski_centar_mostar

Studiranje u Mostaru nije nepoznanica ni za građane Republike Hrvatske, o čemu smo i već pisali. Sve više studenata svoje fakultetske dane provodi u srcu Hercegovine gdje osim sve veće ponude fakulteta imaju i savršene uvjete za studentski smještaj.

Uspješan rad Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru prepoznali su i mediji. Tako je u subotu u središnjem Dnevniku BHT1 emitiran prilog o Studentskom centru, Sportskoj udruzi studenata SCM i njihovom portalu pogled.ba.

Studentski centar Mostar je prema ocjena mnogih najbolji centar za smještaj studenata u državi, ali i šire, te za smještaj u isti uvijek vlada veliko zanimanje.  Studentski centar u Mostaru povećao je dva puta plaće svojim zaspolenicima za 20 posto u posljednje dvije godine.

40325_raspisan_natjecaj_za_prijem_brucosa_u_studentski_centar_sveucilista_u_mostaru_1_475_316_85_s_c1

Zbog loše financijske i političke situacije u državi, županiji i gradu, Centar se gotovo u potpunosti samofinancira. U njemu boravi 530 studenata koji za 140 maraka (oko 540 kuna) mjesečno dobivaju tri obroka dnevno, toplu vodu tijekom cijelog dana, internet i kablovski televiziju u svakoj sobi. Studentima je na raspolaganju i teretana koju mogu koristiti besplatno. Također, valja napomenuti kako svi studenti sportaši, koji nastupaju za jednu od ekipa Studentskog centra, imaju besplatan smještaj u studentskom domu.


Uprava Studentskog centra planira izgraditi još jedan paviljon za smještaj oko 100 novih studenata, izgradnju bazena i sportske dvorane.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …