Studentski centar: Kulturni program za ovaj tjedan

image_1_newsItem_width

NAJAVLJUJE:
12.11. / Predstava / O.Frljić: Mrzim istinu
dvorana SEK / 19 i 21 sat, 50/25kn
Režija i koncept: Oliver Frljić
Igraju: Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković

24. travnja 1992. Oliver Frljić u svojoj šesnaestoj godini napušta roditeljski dom. Ono što u tom trenutku izgleda kao kratkotrajno razdvajanje od obitelji, postat će trajno stanje.
Slijede: godine izbjeglištva, prvi studij, drugi studij, zasnivanje vlastite obitelji, treći studij, početak profesionalne kazališne karijere, postupna afirmacija, raspad obitelji, ova predstava.
više

12.11. / Književni salon / Vid Jeraj: Krvna slika
20 sati / Kafić &TD-a / ulaz slobodan
Književni salon SC poziva vas na večer dobrog štiva s Vidom Jerajem u povodu izlaska nove knjige.
više

 

12.11. / Jazz lab / Borna Šercar
MM centar / 16-19 sati / ulaz slobodan
Muzička akademija u Zagrebu, Hrvatska glazbena mladež i Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu pokretači su ovog hvalevrijednog projekta.
više

 

13.11. / Predstava / Vedran Hleb: Ljevoruka
Polukružna &TD / 20 sati, 50/25kn
Redatelj: Vedran Hleb
Dramaturg: Nina Gojić
Igraju: Mia Biondić, Sven Jakir, Dean Krivačić,  Hrvojka Begović

Ljevorukost, koja se još donedavna smatrala devijacijom koju je potrebno liječiti već u najranijoj dobi, u romanu Petera Handkea poprima dimenziju opiranja očekivanjima društva.
više

13.11. / Penjati se mora: Vladari Himalaje, poljski alpinizam 80ih
Projekcija / Mm centar / 20 sati /20 kuna
Penjati se mora organizira projekciju nagrađivanih dokumentarnih filmova o poljskom alpinizmu 80ih: Art of freedom i Kukutzka. Poljski alpinizam tog perioda specifičan je budući da se radi o generaciji koja je bila avangarda svjetskog alpinizma.
više

 

13.11. / Koncert / Marjolaine Charbin & Olivier Toulemonde
Polukružna&TD / 20 sati / ulaz slobodan
Nakon odličnog koncerta održanog proljetos na festivalu“ Izlog suvremenog zvuka“ na kojem je nastupila sa sjajnim britanskim perkusionistom Eddiem Prevostom, majstorica improvizacije, pijanistica Marjolaine Charbin vraća se u Teatar &TD, 13. studenog. Ovoga puta društvo će joj praviti francuski kolega, Oliver Toulemonde, stručnjak na polju akustike.

Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan!
više

14. do 16.11. / Improspekcije2013 – festival improvizacije
Teatar&TD / ulaz slobodan
U 3 dana festivala održat će se 3 predstave, 2 performansa, 4 prezentacije te izložba.
Ovogodišnji će se festival baviti temama koje otvaraju sljedeća pitanja: koje mjesto improvizacija zauzima u specifičnom umjetničkom konktekstu koji nas okružuje; na koje sve načine ona postoji ili je pak stavljena pod kritičku lupu u radu naših kolega; koji su joj okviri i kako se oni mijenjaju u kontekstu  suvremene izvedbene umjetnosti te novih intermedijalnih praksi; što je i dalje  relevantno koristiti, afirmirati ili problematizirati unutar pojma i prakse improvizacije?

 

PROGRAM:
dan prvi
dan drugi
dan treći

15. i 16. 11 / Predstava / R.Marinković: Glorija
Velika&TD / 20 sati
15.11. cijena: 50 /25kuna
16.11. Noć kazališta: ulaz na predstavu je slobodan
Koncept i režija: Saša Božić
Kokreacija i izvedba: Nataša Dangubić, Nika Burđelez, Milica Manojlović/Nataša Kopeč, Filip Riđički, Silvio Vovk, Jure Radnić, Dado Ćosić, Marko Antunović

Glorija, čudesni i čudovišni mirakul Ranka Marinkovića, objavljen je 1955. godine i zasigurno je najpoznatiji komad jednog od najvećih hrvatskih književnika. Glorija nudi melodramatski zaplet ljubavne priče u udaljenoj otočkoj biskupiji u kojoj ambiciozni svećenik trenira bivšu cirkusantkinju za izvođenje crkvenih čuda kako bi povratio izgubljenu pastvu.
više

 

16.11. / I’MM_ : Emarduino – SMD Arduino mikrokontroler
Radionica / Klub SC, 150/200kn
Voditelj: Davor Jadrijević
Emarduino je prvi hrvatski  DIY Arduino, SMT mikrokontroler kojeg je kreirao Davor Jadrijević 2012. Godine te je do sada bio predstavljen na nizu festivala i događanja, dok je svoju svjetsku premijeru imao na prošlogodišnjem izdanju Ganz Novog Festivala.
više
14.11. / Znanost je IN: Studij/kolegij znanstvene komunikacije
tribina / MM centar / 18 sati / ulaz slobodan
Institut Ruđer Bošković (IRB), Udruga Profesor Baltazar i projekt ‘Znanstveni edukativno-zabavni centar’ (ZEZ), te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) i Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG), a uz podršku Kulture promjene Studentskog centra organizira ciklus otvorenih rasprava i radionica iz područja znanstvene komunikacije i problematike koja se odnosi na uspješno provođenje projekata popularizacije znanosti, a sve pod nazivom ‘Znanost je IN!’
više
17.11. / Klub K: Regionalno tržište/regionalno izdavaštvo
tribina / MM centar / 18 do 20 sati / ulaz slobodan
Na tribinu će biti pozvani renomirani suvremeni izdavači i autori te zainteresirana kulturna javnost, uz sudionike Regionalne studentske konferencije “Perspektive suvremene komparatistike”.
više
*Ganz novi festival nominiran je za Teatar.hr Nagradu Publike 2013. u kategoriji festival godine!
Hvala svima koji su nas nominirali!
Za Ganz, kao i za ostale nominirane, možete glasati do 19.11.2013. na sljedećem linku: teatar.hr/glasanje
*Plesna škola SC / Atraktivni termini, novi tango, nova  salsa!!!
Bonus ponuda : Za dvomjesečnu uplatu dodatne pogodnosti!!!Plesna škola SC-a poziva sve potencijalne polaznike na upise tečajeva društvenih plesova, salse i argentinskog tanga u SD „S. Radić“ i SD „C. Naselje“.

Upisi (s uplatama) će se održati u Polivalentnoj dvorani SD „C. Naselje“ 11.11. i 13.11. od 19 do 20 sati i Društvenoj dvorani SD „S. Radić“ 12.11. i 14.11. od 21 do 22 sat, a upisati se možete u bilo kojem od navedenih termina bez obzira na lokaciju na kojoj se tečaj odvija.
više

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …