Studentski centar: Bageri opet napadaju skate-skulpturu

bageri-opet-napadaju-skate-skulpturu-skejteri-je-cuvaju-slika-1179792

Skejteri, koji su prošli tjedan stali ispred bagera i spriječili rušenje skate parka i skulpture kod Studentskog centra, vikend su proveli čuvajući park od bagera Ministarstva graditeljstva, a i danas nastavljaju čuvati svoje okupljalište. Obzirom da su bageri i jutros “zagrabili” zemlju kod Studentskog centra, skejteri se neće udaljavati od skate parka.

U petak ih je bilo više od stotinu, a skate pool noću naizmjence čuva deset skejtera. Očekuju da će se rušenje nastaviti danas pa već smišljaju akcije.

– Napisali smo žalbu Ministarstvu graditeljstva, a šaljemo i pismo gradonačelniku Milanu Bandiću. Sruše li nam skulpturu, ostajemo bez okupljališta koje smo stvorili sami. Očekujemo odgovor i ne odustajemo od čuvanja skate poola – poručio je Marin Dundić, predsjednik udruge Shpaolin.

bageri-opet-napadaju-skate-skulpturu-skejteri-je-cuvaju-slika-1179796

Bez obzira na konačan ishod, skejteri traže konačno rješenje svoga statusa jer im je gradonačelnik godinama obećavao skate park na Bundeku, što se nije realiziralo pa nakon početka rušenja poola strahuju za budućnost zagrebačke skejterske scene.

Rješenje Ministarstva graditeljstva o rušenju izdano je 19. srpnja, a mora se provesti u roku od 15 dana.

Potpora skejterima u nastavku borbe protiv rušenja stiže sa svih strana. Pisma potpore s izrazenim žaljenjem zbog svega što se događa stigla su iz uglednih  institucija i časopisa poput Trasher skateboard magazine, Confusion International Skateboard Magazine, Skateborad Museum i dr.

– Rušenje skulpture bit će veliki udarac, ne samo na skate lokalnu zajednicu već i na cijeli grad jer ljubitelji skate kulture u Zagreb dolaze iz svih krajeva Europe i šire, naveo je Jan Kliewer, njemački urednik Kingpin Skateboarding Europa časopisa.

izvor: vecernji.hr
foto: Mutej ulične umjetnosti

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …