Studentski centar: 10.000 prijavljenih, 7556 primljeno, više od 1000 se žalilo

studentskidomstjepanradic

Krenula su useljenja u studentske domove. Studentski centar je podvukao crtu: Pristiglo je više od 10.000 prijava od kojih je pravo na smještaj ostvarilo 7556 studenata. Lista studenata koji su ostvarili pravo na smještaj objavljena je javno na stranicama Studentskog centra u Zagrebu. Naknadno se žalilo njih više od 1000. Studenti koji su se žalili čekaju rješenje žalbenog vijeća koje će biti objavljeno najkasnije do 15.09.2014. godine. Revizija koja bude obično krajem listopada, dodatno će promijeniti krvnu sliku studentskih domova, ali ne drastično. Doći će do pomjeranja bodne granice što će biti prilika za studente koji su odmah prvi ispod crte.

Dugo najavljivana rekonstrukcija domova Cvjetno naselje i S.D. Stjepan Radić je još na čekanju jer se čeka odobrenje sredstava Vlade Republike Hrvatske. Sastanak je bio najavljen za mjesec kolovoz no novosti nikakvih nema. Europske sveučilišne igre na rasporedu su za dvije godine, a inicijalni radovi još nisu ni počeli.

Ove godine je poseban naglasak stavljen na socijalni status, tako da biti odličan student nije bila ključna komponenta, što je mnoge ostavilo bez prava na smještaj u dom, ali s druge strane otvorilo vrata onima kojima je to s financijske strane potrebnije.

Studenti su s useljenjima u studentske domove krenuli danas. Cijene smještaja se ove godine nisu mijenjale, tako da će ostati iste – 200, 300 i 600 kuna ovisno o kategoriji u kojoj se nalaze. Baš kao i cijene smještaja, ni u prehrani neće biti većih promjena.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …