Studentima s poplavljenog područja stipendije i izravan smještaj u domove

poplava 3

Pomoćnica ministra za visoko obrazovanje profesorica Ružica Beljo Lučić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Maja Jukić i načelnik Sektora za financijske poslove Petar Šokić, posjetili su Gimnaziju Županja u kojoj je za učenike s poplavljenih područja županjske Posavine održan ispit državne mature iz matematike. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pomoći će i stipendijama, istaknula je pomoćnica ministra profesorica Ružica Beljo Lučić.

“Ministarstvo je donijelo odluku da se svim sadašnjim studentima koji nisu dobivali stipendije isplati pomoć od po 10.000 kuna, tako da se svi studenti s poplavljenih područja mogu javiti. Obrazac imaju na internetskoj stranici Ministarstva. Dovoljno je da su redovni studenti i da imaju prebivalište na području općine Gunja, općine Drenovci i u Strošincima. Svi studenti s tih područja, i sadašnji i budući, imaju izravan smještaj u studentske domove, dakle, smještaj će dobiti bez bodovanja.

Pri upisu na fakultet dobit će i stipendiju za sljedeću akademsku godinu od 1.200 kuna mjesečno. Vjerujemo da će ta potpora dobro doći”, mišljenja je Beljo Lučić. Dodala je kako se prema procjenama stručnjaka smatra kako bi u svim školama na poplavljenom području županjske Posavine nastava na jesen mogla započeti normalno. Načelnik Sektora za financijske poslove MZOS-a Petar Šokić, rekao je kako prve snimljene procjene govore da će na sedam građevina šteta biti približno 9,6 milijuna kuna.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …