Studentica sašila haljinu od vrećica za čips

Rebekah Kirkland studentica je mode na britanskom koledžu Leicester, a sve je bacila na noge svojom neobicnom kreacijom – haljinom od vrećica cipsa!

Naime, Rebekah je izrazito ekološki osviještena te je željela iznaći nacin na koji će smanjiti onecišćenje svijeta oko sebe. Tako joj je sinula odlicna ideja – da napravi haljinu od vrećica za cips. Ovako je dokazala da se može izgledati dobro i totalno ‘in’ bez trošenja mnogo novca.

Vrećice su joj donirali prijatelji, rodbina i kolege s faksa. Za šivanje joj je bilo potrebno dva mjeseca, a kaže kako nije pojela niti jedan cips iako je iskoristila tolike vrećice. Na koledžu je cak stavljala kutije sa zamolbom da se unutra ostave prazne vrećice cipsa.

U haljinu je ušiveno nekoliko stotina vrećica cipsa, a šivala ih je pomoću šivaće mašine te ih nije rezala i odbacivala krajeve. Dakako, prije šivanja sve je vrećice oprala. Haljina je pravljena od tri sloja vrećica kako se ne bi lako podrapala.

‘Jako brinem o recikliranju i ponovnoj upotrebi otpadaka te bih željela zahvaliti svom koledžu što mi je pomogao da sašijem ovu prekrasnu haljinu! Mislim da je za današnju modu vrlo važno da se reducira kolicina otpada pa sam otišla korak dalje u tom smijeru,’ oduševljeno je rekla Rebekah.

Haljina je doživjela veliki uspjeh na samom koledžu, ali i šire. Na koledžu je osvojila nagradu Sustainable Design Award 2011 potukavši konkurenticu, kolegicu Ellen Goldie koja je napravila haljinu od starih novina.

Suci su o Rebekahinoj haljini rekli da je izvrsna inovacija na polju materijala koji inace završavaju u smeću, a ocito je da se mogu pretvoriti u funkcionalnu odjeću.

S koledža se pak nadaju da će ova haljina ponukati ljude da razmisle o smeću koje stvaraju i gledaju ga na sasvim drugaciji nacin.


izvor: mojfaks.com

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …