Studentica ogorčena na poslodavce preko Student servisa

Na našem facebook zidu je podijeljen zanimljiv status jedne studentice koja nije zadovoljna radom Student servisa. Prenosimo ga u cijelosti…

”Ispričavam se na dugom postu, ali užasno sam ljuta i želim ovo podijeliti sa svima.

Provjerava li SC ikada kakva sve bagra predaje oglase za posao u student servis?

Jedan od “poslodavaca” u zadnja 3-4 mjeseca predao je identični oglas s identičnim uvjetima već 5 puta. Bila sam na “razgovoru” za posao nakon 2. puta (nakon 1. me nisu ni zvali iako moj životopis potpuno odgovara onome što se traži) kada su me zvali i rekli da sam odabrana u uži krug na temelju kvalifikacija i znanja… A to imam i sve uvjete savršeno ispunjavam.

Došla sam tamo, a “razgovor” s 20-ak onih koji su ušli u ući krug je trajao nepune 3 min i pitali su nas ono što je očito iz životopisa, jesmo li redovni studenti i imamo li vlastiti ugovor (?!). NI RIJEČI nisu pitali o našim znanjima i sposobnostima, a radi se o specijaliziranom poslu koji ne može raditi svatko, nego je jedini način da pronađeš djelatnika taj da vidiš što kadidat može i zna. Sada je taj identični oglas objavljen po 5. put i poslodavac se predstavlja kao da još nije našao ono što traži, a u biti se smije ljudima u lice i ni na koji način ne provjerava jesu li mu se javili ljudi koji udovoljavaju uvjetima.

Ovo je potpuni bezobrazluk od strane poslodavca i samo pokazuje o kakvom se smeću od čovjeka radi… A sve se bojim da ni SC nije daleko od toga budući da svako smeće može ostaviti oglas za studentski posao i u njemu muljati i lagati na sve moguće načine. Kako je moguće da SC-u nije sumnjivo ako netko u relativno kratkom vremenu objavljuje isti oglas toliko puta? To je prvi pokazatelj da postoji neki problem s poslodavcem, pogotovo zato što se jako dobro zna da se na taj posao prijavila masa ljudi. SC – srami se!”

Kakva su vaša iskustva s poslodavcima koji rade preko SC-a? SC, vjerojatno ne može u potpunosti kontrolirati sve poslodavce. Trebaju li studenti češće reagirati i žaliti se?

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …