Studentica iz Beograda najbolja govornica na svijetu

slRqftd6_takmicenje_u_debati_foto_facebook_otvorena_komunikacija_1388943949_422675

Studentica iz Beograda je proglašena najboljim govornikom u svih 400 timova koji su sudjelovali na natjecanju u kategoriji engleski kao nematernji jezik.

Studentica Fakulteta političkih znanosti Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov proglašena je za najbolju govornicu na upravo završenom Svjetskom sveučilišnom debatnom prvenstvu koje je održano u Indiji.

Helena Ivanov je izjavila je da je to priznanje za nju veliki uspjeh.

“Velika mi je čast što sam osvojila prvo mjesto jer na prvenstvu nisam predstavljala samo sebe već i svoj fakultet, debatnu zajednicu i Univerzitet u Beogradu”, rekla je Ivanov.

Helena Ivanov i Stefan Siridžanski, studenti treće godine Fakulteta političkih znanosti, plasirali su se, naime, u finale 34. Svjetskog sveučilišnog debatnog prvenstva u kategoriji engleski kao drugi jezik, a sa protivničkim timom debatirali su o problemu azilanata.

Studentica iz Beograda je proglašena najboljim govornikom u svih 400 timova koji su sudjelovali na natjecanju u kategoriji engleski kao nematernji jezik, priopćila je nevladina organizacija Otvorena komunikacija, koja priprema studente za debatna natjecanja.

Pored njih, veliki uspjeh su ostvarili i studenti Fakulteta organizacijskih znanosti Viktor Prlja i Goran Jankuloski, plasiravši se u kategoriju engleskog kao maternjeg jezika što je tek drugi slučaj u povijesti ovog natjecanja.

Prlja i Jankuloski su također proglašeni za četvrtog i šestog govornika svijeta u kategoriji engleski kao drugi jezik. Srbiju je na natjecanju predstavljalo osam studenata, a njihov odličan plasman utjecat će na poboljšanje ranga Univerziteta u Beogradu na svjetskoj debatnoj listi, na kojoj se trenutno nalazi na 57. mjestu među 500 sveučilištima svijeta.

Svjetsko prvenstvo ove godine je održano u indijskom gradu Chennaiu gdje se tijekom sedam natjecateljskih dana za titulu natjecalo više od 800 studenata iz cijelog svijeta. Natjecanje poznato kao “Olimpijada debatiranja” najveće je godišnje međunarodno okupljanje studenata na kojem sudjeluje oko 250 sveučilišta.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …