Studenti o promjeni jelovnika: Dajte više povrća, a manje ulja

Prehrana

“Mozak voli zdravo” naziv je studentske inicijative za kvalitetniju prehranu u menzama.

Manje pohanog, a više jela na žlicu, izbaciti sokove u tetrapaku i uvesti vodu i mineralnu, više povrća, a manje ulja, orašaste plodove kao desert, više različite ribe na meniju… To je samo dio prijedloga studenata o promjeni jelovnika i načina pripreme hrane u menzama, kako bi se poboljšala njihova kvaliteta prehrane.

Svoje su prijedloge istaknuli u javnoj raspravi, u sklopu studentske inicijative “Mozak voli zdravo”, na kojoj su sudjelovali i Mirko Bošnjak kao predstavnik SC-a, Anica Hunjet kao predstavnica Ministarstva obrazovanja i voditeljica studija nutricionizma na PBF-u Irena Colić Barić. Studenti su naglasak stavili i na one koji imaju posebne prehrambene potrebe jer pate od kroničnih bolesti, dijabetesa, celijakije ili alergije na određene namirnice.

Zato je jedan od prijedloga i da se na meni stavi popis svih namirnica i sastojaka koji su se koristili pri pripremi jela.

– Napravite popis zahtjeva pa ćemo se sastati za dva tjedna kako bismo se dogovorili o daljnjim koracima – poručio je Bošnjak.

izvor: vecernji.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …