Studenti nose ‘zastore’ na glavi zbog mogućeg prepisivanja

tajland

Studenti Sveučilišta u Bangkoku su se odlučili na nevjerojatan i nadasve ”moralan” čin. Naime, oni su osmislili kape protiv prepisivanja kako ne bi pali u napast da varaju na ispitima.

Gotovo svaki srednjoškolac i student pritisnut neznanjem povremeno bi posegnuo za prepisivanjem od spremnijeg kolege iz klupe. Ipak, da negdje u svijetu studenti imaju drugačiji pristup obrazovanju i čvrsta moralna načela pokazali su polaznici jednog fakulteta na Sveučilištu u Bangkoku, piše portal Studentski život.

Smatrajući kako nije moralno prepisivati, sebe su odlučili spriječiti da padnu u napast te su osmislili posebne kape koje nose na ispitima. Kada je fotografija postavljena na Facebook stranicu Sveučilišta pojavilo se mnogo negativnih komentara iako po svemu sudeći studente na ovo nitko nije prisilio.

– Nitko od studenata ne mora nositi te kape. Oni su svi sretni što ih imaju na glavama te smatraju svoj potez moralnim, a pritom se i dobro zabavljaju. Kažu da su tako opušteniji za vrijeme ispita, otkrio je dekan fakulteta na konferenciji za medije sazvanoj kako bi se razjasnio nesporazum. Profesori tvrde da na tom fakultetu varanje i prepisivanje nije običaj kako bi se eventualno moglo zaključiti.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …