Studenti Muzičke akademije u operi ‘Figarov pir’

fIGAROV PIR

U suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu kazalište Mala scena premijerno će izvesti operu W. A. Mozarta ‘Figarov pir’ u nedjelju, 28. travnja u 19.30 sati

U predstavi sudjeluju studenti klase Cynthie Hansell Bakić (koja je predstavu i režirala) s gostima, uz klavirsku pratnju Ivana Pernickog.
Kostimografkinja je Antonija Jakšić Dorotić, oblikovateljica svjetlaŽeljka Fabijanić Šaravanja, likovno oblikovanje napravila je Buga Marija Šimić, fotografkinja je Ana Šesto, a producentica Vitomira Lončar.

‘Projekt je nastao kao poticaj studentima prvo i druge godine studija opernog pjevanja Muzičke akademije u Zagrebu u otkrivanju izazova scenskog nastupa. Nadala sam se da će kao dio nastavnog programa izvesti jednu do dvije izvedbe, ali smo zahvaljujući kazalištu Mala scena povećali svoje apetite’, kazala je o produkciji Cynthia Hansell Bakić. 

Osim studenata MUZA, podjeli se priključio i mladi bariton Srednje muzičke škole Vatroslava Lisinskog.

‘Uz pomoć Ivice Šimića, redatelja i profesionalnih glumaca Marka Makovičića i Silvia Vovka, napravili smo šarmantnu Mozartovu i Beaumarchaisovu priču ‘Figarov pir’ za koju vjerujemo da će se svidjeti publici! Nadamo se da je ovo tek početak jedne nove, kvalitetne suradnje između mladih opernih pjevača i kazališta Mala scena’, ističu iz kazališta.

U operi pjevaju: Emil Martinović (Figaro), Buga Marija Šimić(Suzanna), Marijana Radičević (Grofica), Luka Ivoš (Grof), Sandra Vidovič (Cherubino), Antonella Glavić i Lorena Krstić (Barbarina),Peter Gojkošek (Don Bartolo), Marija Posavec (Marcellina), Mario Filipović (Don Basillio) i Toni Nezić (Antonio).

Mozarta igraju u alternaciji glumci Marko Makovičić i Silvio Vovk, a sudjeluje i djevojčica Leona Vujičić.

Reprize u Maloj sceni bit će izvedene 30. travnja i 2. svibnja, a predstava će gostovati i u dvorcu Začretje krajem svibnja.

Više informacija potražite na internetskim stranicama.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …