Studenti izvisili: U zadnji tren otkazan studij plesa

adu

Akademija dramske umjetnosti jučer je objavila kako se ove godine neće održati upisi na plesni studij: ,,Obavještavamo kandidate prijavljene za prijamne ispite Odsjeka plesa kako Akademija dramske umjetnosti, nažalost, neće provoditi prijamne ispite i upise studenata u 1. god. BA studija Baletna pedagogija i Suvremeni ples.”

S Akademije su se do posljednjeg trenutka nadali kako će naći alternativno rješenje te je zbog toga obavijest stigla ovako kasno. Za školovanje prve generacije studenata koji su prošle godine upisali fakultet, korišten je prostor Plesnog centra Tala, ali u njega ne stanu novi studenti te je zbog toga otkazan.

Kao dugoročno rješenje trebao je poslužiti prostor u Studentskom centru, a projekt je napravljen još 2012. godine. I tu počinje priča između dvije institucije koje se ne mogu smisliti. Dosadašnji rektor Bjeliš tvrdi kako je sve već bilo dogovoreno, ali je sve zapelo 2013. godine kada je kao sanacijski upravitelj Studentskog centra postavljen gospodin Pejo Pavlović. Bjeliš smatra kako je program studija kvalitetan, a ukida se jer upravitelj Studentskog centra nije dao urediti prostor namijenjen za studij plesa. S druge pak strane, sanacijski ravnatelj Studentskog centra, Pejo Pavlović smatra kako nema prostora za studij plesa u Studentskom centru.

Bilo kako bilo, najveću štetu snose studenti koji su se pripremali da svoju ljubav prema plesu nastave usavršavati kroz školovanje na ovom fakultetu.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …