Studenti izvedbom ‘Slavuja’ oduševili preko 3.000 posjetitelja

Tjednima unaprijed rasprodana subotnja premijera te prepuna dvorana u nedjelju najveća su tako nagrada za višemjesečni trud brojnih zagrebačkih studentica i studenata s kojima su, uz angažmane brojnih umjetničkih suradnika i mentora, radili redateljica Dora Ruždjak Podolski te dirigent Mladen Tarbuk.

Preko tristo studenata Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno–tehnološkog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti te Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici, prošlog je vikenda u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog izvelo operu Slavuj Igora Stravinskog.

Izvođači su bili studenti Muzičke akadeije te učenice Umjetničke škole Franje Lučića, asistenti režije studenti Akademije dramske umjetnosti, kostime, frizuru i šminku izradili su studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta, scenografiju studenti ADU i Arhitektonskog fakulteta, svjetlo su također oblikovali studenti ADU, a u izradi projekcija pridružili su im se kolege s Akademije likovnih umjetnosti. Zahtjevnu produkciju potpisuju studenti ADU.

Dok je u subotu dirigirao Mladen Tarbuk, u nedjelju je njegovu ulogu preuzeo student Darijan Ivezić, a isto tako su se zamijenile i solistice Ilijana Korać te Antonia Dunjko.

Premijerna izvedba u sklopu ciklusa Lisinski subotom ujedno je bila i posljednja produkcija u sklopu zagrebačkog Muzičkog biennala, dok je repriza, koju je posjetio i Predsjednik, prof.dr.sc. Ivo Josipović, ostvarena u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i zagrebačkim Rotary klubovima. Prije obje izvedbe prikazan je dokumentarni film Stravinski u Zagrebu koji su snimili studenti ADU pod vodstvom studenta režije Gorana Ribarića. Kao i predstava, film je s oduševljenjem prihvaćen.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …