Student izumio sustav kako se istuširati bez upotrebe tuša

Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesecnog istraživanja, južnoafricki student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za svoj izum, tuširanje bez vode.

Marishane, 22-godišnji student Sveucilišta u Cape Townu, izmislio je proizvod nazvan ‘DryBath’, gel za suho pranje koji nanesen na kožu djeluje kao voda i sapun.

Izum, koji je nagrađen godišnjom nagradom za studentsku inovaciju, vrlo je koristan u Africi i ostalim nerazvijenim dijelovima svijeta u kojima vladaju niski higijenski standardi i milijuni ljudi nemaju pristup vodi, prenosi ABC.

Marishane je pojasnio da je na ideju došao jedne zime kada mu je prijatelj rekao da mu se ne da tuširati jer nije bilo tople vode.

‘Bio je lijen i u jednom je trenutku upitao ‘zašto netko ne izmisli nešto što bi samo nanio na kožu i ne bi se morao tuširati?’ Bio je to moj ‘eureka’ trenutak, rekao je Marishane.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …