STUDENT ID: Inovativnim programima protiv nezaposlenosti mladih

edukatorID

Krajem mjeseca, 30. i 31. svibnja, po prvi puta u Hrvatskoj, izvest će se STUDENT ID, inovativni program za otkrivanje potencijala, usmjeren na mlade koji u fazi završavanja fakulteta razmišljaju o tome što nakon diplome. Statistike HZZ-a koje bilježe skoro 300 tisuća nezaposlenih osoba, od čega je 24,7% mladih u dobi od 20-29 godina, često se ističu kao poražavajuće brojke koje obeshrabruju naše mlade.

Nakon deset godina rada u ljudskim resursima, inovatorica i poduzetnica gđa. Ivona Zgrabljić, odlučila je udahnuti novu perspektivu i pogled na tržište rada te posvijestiti mladim kandidatima da je njihov talent njihov najveći kapital u borbi protiv nezaposlenosti. Na temelju dugogodišnje prakse i rada s klijentima osmislila je Edukator ID, inovativni program za otkrivanje potencijala. Edukator ID se temelji na otkrivanju jedinstvenih talenata osobe pa veliki doprinos, osim u području osobnog razvoja, daje i u otkrivanju željenog smjera karijere. Prema istraživanju Gallup Inc. talent je zapravo najjači čimbenik uspješnosti na budućem poslu. Rezultati njihovih istraživanja ukazuju na to da talentirani zaposlenici imaju 48% veću profitabilnost i 22% veću produktivnost. 

Studenti koji privode fakultet kraju često nisu svjesni toga, a još su manje svjesni svojih talenata i čime se mogu istaknuti na tržištu. Upravo zato kreiran je „mlađi brat Edukator ID-a“ – STUDENT ID, specijaliziran za studente završnih godina s ciljem da bolje upoznaju svoj potencijal, talente, vještine i interese te vrijednosti i uloge te da se svojom autentičnošću izdvoje u moru ostalih tražitelja poslova.

Student ID program kao temelj za kvalitetno biranje karijere održat će se kao vikend-radionica, o kojem se više može saznati na Facebook stranici www.facebook.com/edukatorID ili kroz prezentacije na sljedećim događanjima:

  • Fakultet elektrotehnike i računarstva / Job Fair 2015 / 21. svibnja 2015. u 14:00h
  • Agronomski fakultet / Dani karijera / 21. svibnja 2015. u 17:00h
  • Filozofski fakultet / Partnerska udruga STUP / 22. svibnja 2015. u 17:00h
  • Hrvatski studiji / Studentski zbor Hrvatskih studija / 26. svibnja 2015. u 12:45h
  • Studentski dom Stjepan Radić / Kino Forum / 28. svibnja 2015. u 20:00h

Inovativni program Student ID potaknut će mlade da otkriju svoj najveći kapital – svoje talente. Na taj način potiče se svjesnost o autentičnosti svake osobe, a očekivani je rezultat programa da mladi postanu konkurentniji i spremniji za tržište rada što će dugoročno utjecati na kvalitetnije biranje smjera karijere te na smanjenje nezaposlenosti mladih.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …