Strani studenti u Zagrebu: Koliko ih je i odakle dolaze?

erasmus

Sveučilište u Zagrebu će i ovo ljeto nuditi smještaj i edukaciju za strane studente – točnije njih oko 350!

Prema podacima Sveučilišta u Zagrebu, u ljetnom semestru akademske 2013./2014.godine na Sveučilištu u Zagrebu će u sklopu programa Erasmus, CEEPUS, bilateralne državne i međusveučilišne razmjene gostovati oko 350 stranih studenta, od kojih 220 studenata iz programa Erasmus.

Najviše studenata u sklopu programa Erasmus gostovat će na Filozofskom fakultetu (40), iza kojih slijede Ekonomski (36) i Pravni fakultet (33). Najviše studenata dolazi iz Poljske i Španjolske, iza kojih slijede zemlje njemačkoga govornoga područja (Njemačka i Austrija).

Upravo povodom dolaska novih studenata, Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu u petak 7. ožujka 2014. organizira Dan dobrodošlice/Welcome Day za strane studente na razmjeni na Sveučilištu u Zagrebu u ljetnom semestru 2013./2014. Ugostit će ih prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr.sc. Blaženka Divjak.

Hrvatski studenti iz udruge Erasmus Student Network predstavit će što znači živjeti i studirati u Zagrebu te prikazati aktivnosti koje će tijekom semestra organizirati za strane studente kao što su izleti, zajednička druženja, učenje stranih i hrvatskoga jezika i sl.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …