Štrajk u Studentskom centru: Od utorka zatvorene sve menze?

menzasava

Zbog odbijanja početka kolektivnih pregovora, Samostalni sindikat zaposlenika studentskih centara RH, Podružnica Zagreb, najavljuje ŠTRAJK koji će započeti 02. lipnja 2015. godine u 06:00 i trajat će do ispunjenja štrajkačkog zahtjeva, odnosno početka procesa kolektivnog pregovaranja.

U priopćenju štrajkača stoji kako Obaviještavaju korisnike usluga Studentskog centra u Zagrebu da u utorak, 2.lipnja 2015. u 06,00 sati započinje štrajk zbog odbijanja Poslodavca i Državnih institucija da razgovaraju sa radnicima o uvjetima rada.

“Sa ŽALJENJEM  Vam to priopćavamo, ali to  će rezultirati Vašom nemogućnosću korištenja naših usluga. Molimo Vas za razumijevanje, dapače i podršku, jer danas MI sutra VI!

Pozivamo Vas da nam pomognete na način da nas podržite u našim nastojanjima koja su jako mala, a to je da sjednemo za isti stol sa predloženim pregovaračima i razgovaramo. Samo to! Također  Vas pozivamo da putem slijedećih telefonskih upita izvršite pritisak na ustanove Ministarstva rada i mirovinskog sustava, MZOS-a, Sveučilišta u Zagrebu te Studentskog centra.”

Kako doznaje esava.info, štrajk bi se trebao konkretno odnositi na odijel prehrane tako da će menze vjerojatno biti zatvorene, osim za studente s invaliditetom koji će je moći koristiti na Cvjetnom naselju. Više informacija uskoro.

strajk

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …