Sportme.hr – Sustav za rezervaciju sportskih sadržaja

1237649_10202036813345759_1248689000_n

Tko stoji iza sportme.hr-a? Ne biste vjerovali, ali mladi ljudi, apsolventi. Nitko u poduzeću nije stariji od 25 godina. Što su po profesiji? Programeri i ekonomisti. Što im je cilj? Stvoriti potpuno novo tržište za sportske usluge i što prije proširiti sustav i na susjedne zemlje.

I ključno pitanje – što je sportme.hr?

Sportme.hr je sustav za rezervaciju sportskih sadržaja, od terena za mali nogomet i tenisa, preko pilatesa i zumbe do borilačkih vještina. S jedne strane, sustav pruža na najefikasniji način maksimalizaciju kapaciteta sportskim centrima, smanjuje troškove, pruža mogućnost komunikacije sa korisnicima te upravljanje poslovnim informacijama, a s druge strane korisnicima sportskih centara su sve informacije o ponudi sportskih centara ponuđene na jednom mjestu, što im štedi vrijeme a nudi im se i mogućnost pretraživanja i po lokaciji i po željenom sportu. Svrha je promicanje važnosti sportskog života i rekreacije. Osim rezervacije, preko sustava se može obaviti i plaćanje, a korisnicima će se uskoro omogućiti korištenje mnogih povezanih usluga (odabir osobnog trenera, nutricionistički savjeti, pronađi partnera/ekipu, sportska statistika i dr.).

I da se vratimo na početak te objasnimo kako je nastao sportme.hr. Idejni začetnici su studenti rekreativci koji su uvidjeli potrebu stvaranja ovakvog sustava. I sami su sa svojom ekipom igrali mali nogomet, tenis i košarku te su imali probleme s rezervacijama termina i pronalaskom odgovarajućih informacija.

Sve ide prema planu. Većina sportskih centara uvidjela je korist od sustava te su objeručke prihvatili ideju. Trend rasta poslovanja putem interneta je neizbježan i sve više uzima maha i na hrvatskom tržištu. Trenutno je sustav ograničen na područje grada Zagreba, ali će se uskoro proširiti i na ostale gradove u Republici Hrvatskoj.

Ohrabrili su nas rezultati istraživanja koji pokazuju da se u Hrvatskoj 64 % ljudi koristi internetom i na njemu provodi više od 15 sati tjedno, a sve je više onih koji svoju kupnju žele obaviti preko interneta. Točnije, prema istraživanju, čak 98 % korisnika interneta traži mogućnost online kupnje, a 80 % ih kupuje online, što je vrlo blizu europskog postotka (87 %). Tvrtka Mintel pak predviđa dvostruko povećanje prodaje putem interneta do 2018. na svjetskoj razini.

Nadamo se da će sportme.hr sustav doprinijeti svijesti o važnosti rekreacije u hrvatskoj javnosti jer se samo trećina Hrvata rekreira, a samo 6% njih to čini dovoljno često. Naš sustav je tu radi pojednostavljenja procesa rezervacije sportskih usluga ali i motivacije koja očito nedostaje Hrvatima.

Imate mahanje od sportme tima i sretno na jesenskim rokovima! P.S. Potražite nas i na našoj stranici http://sportme.hr/, ali i na društvenim mrežama https://www.facebook.com/sportmee te ukoliko imate bilo kakve prijedloge s kojima mislite da bismo unaprijedili sustav, bit će nam izuzetno drago da nas kontaktirate!

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …